Стежками України [7-В клас]

24.10.2016   Administrator   Категорія: Не тільки навчаємось, а й відпочиваємо

   Ранок зустрів нас прохолодою Тернопільського озера і чистим ясним небом. Погода була чудовою, що ще більше додало нам піднесеності. Швидко збираємось і п'ємо чай з бутербродами.
   Життя кольорове і швидкоплинне. А шкільне життя – й поготів! Так вважають учні 7 – В класу. І знаходять можливість прожити його так, аби не втратити марно ані хвилини.

   Відтак, 8 жовтня 2016 року вже вкотре учні вирушили в цікаву подорож, аби пізнати минуле рідного краю не лише з підручників. Цього разу маршрут проліг замками Волині. Першим на шляху був Луцький замок або Замок Любарта – найвидатніша пам’ятка Волині.

   Це унікальний історико-архітектурний пам’ятник кінця XIII – XIV століть. Фортець такого рівня збереженості в Україні набереться лише з десяток. Разом з іншими старовинними спорудами замок Любарта входить до складу державного заповідника «Старий Луцьк».
  Сьогодні замок Любарта становить величезний інтерес для всіх шанувальників замкової архітектури, старовинних споруд і таємниць минулого. У побудованому на місці зруйнованого палацу феодала на початку XVIII століття будинку, розміщений краєзнавчий музей. Тут працює єдиний в країні музей старовинних дзвонів, музей кераміки, експозиція старовинних книг і зброї, а в підземеллях древнього собору Іоанна Богослова XII століття, будівля яка не дійшла до наших днів, збереглися поховання луцьких князів і єпископів. Сьогодні Луцький замок – це музейний комплекс, де регулярно проходять фестивалі, лицарські турніри, наукові конференції, презентації, концерти і виставки.

   Наступною зупинкою у нас був Луцький зоопарк. Тутешня природа повністю занурює в казковий світ. Особливо привабливе це місце восени, коли останні теплі промені сонця грайливо виблискують на золотому полотні з листя. У зоопарку налічується близько 150 тварин і птахів. Багато з них занесені до Червоної книги України та Європи. Відвідувачі зоопарку можуть поспостерігати за такими екзотичними тваринами, як лев, бізон, антилопа, благородний олень, дикобраз тощо.

   По дорозі додому ми заїхали в Тараканів, де збереглися руїни форту. Тараканівський форт - одне з найцікавіших місць Рівненської області. Сьогодні від фортеці залишилися лише руїни. Але неймовірна кількість легенд, які досі оточують форт, і містичні залишки колись гарної будови щороку приваблюють все більше туристів.

   Назву форт отримав зовсім не через тарганів, як багато хто вважає, вперше почувши назву. Все набагато простіше: назву дало село Тараканів, у якому форт розташований. Це місце нас вразило не лише легендами, а й своїм розмахом. Чого тільки вартий тунель, розташований під зовнішніми стінами довжиною близько 100 метрів.

   Не таємницею вже стало й те, що Тараканівським фортом«зацікавилися» привиди. За два роки було зафіксовано 13 свідчень туристів, які стверджували, що господарі руїн з потойбічного світу супроводжували їх під час екскурсій. Колись фортецю відвідали журналісти програми «Неймовірне, але факт», проте зафіксувати появу «жителів» форту не вдалося через неполадки з апаратурою, але вони стверджують, що впродовж дня в декількох місцях підземелля за ними таки спостерігали дві постаті невідомого походження.

   Отже, робимо висновок: мандруй, бунтуй, відкривай для себе нову і цікаву Україну. 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями