Проща школи у Марійський духовний центр у Зарваниці

06.06.2017   Administrator   Категорія: Не тільки навчаємось, а й відпочиваємо

Душа як частинка неба
Угору вперто манила.
Душа як частинка сонця
Досвітнім вогнем горіла.

Тягнулася вгору і вгору,
У Бога щастя просила,
Легесеньким подихом вітру
Летіла, мов мала крила.

А потім, упавши долу,
Зажурено - тихо зітхала,
І струни, що рвались в небо,
Легенько, ледь чутно чіпала.

І линула вгору пісня
Така невимовно ніжна.
Душа говорила з Богом
Засмучена, радісна, вічна...

Оксана Дзьоба, класний керівник 4-Б класу

 

   Поїздка до Зарваниці - це особлива поїздка для мене та моїх учнів, яка приносить тільки позитивні враження, як в духовному, так і в організаційному плані. Ми маємо можливість подякувати Богу за щасливе закінчення навчального року, спільно помолитися за здоров'я дітей, батьків, вчителів, рідних, за Україну та мир на нашій землі. А також отримати благословення та духовні настанови від священика. Це гарна нагода відчути атмосферу бути разом в християнському середовищі. Після Святкової Літургії діти беруть участь у квесті, танцюють, співають християнські пісні разом із семінаристами, а вчителі та батьки проходять Хресну дорогу. Додому повертаються з піднесеним настроєм, сповнені миром і благодаттю.

Дурай Ольга Данилівна, класний керівник 7-А класу

 

   Моє серце переповняють емоції. Сьогодні я, мої учні та їхні батьки долучились до духовної традиції, яка уже роками панує у нашій школі. Це поїздка до Зарваниці. Ця подорож стала актом духовного єднання усієї шкільної родини; жестом покаяння та всепрощення усіх непорозумінь, що траплялися між нами. Ступивши на благу Зарваницьку землю ми одразу відчули, як Божественне благословення лікує наші тіло і душу... І тоді, мабуть, кожен із нас запитав себе: "А що я зробив для своїх близьких, друзів, колег, а також значимих людей у своєму житті?.." Намагаймося зробити цей світ добрішим, духовнішим і чистішим для майбутніх поколінь. 

Степанюк Марія Юріївна, класний керівник 2- В класу

 

   Проща до Зарваниці – це особлива проща. По-перше, тому що ви відвідуєте одну із найбільших святинь не лише України, але й Європи. По- друге, тому що ви маєте можливість зміцнити свою віру взяти участь у Святій Літургії. Учні школи №5 м.Тернополя кожного року традиційно відвідують це святе місце. Цього року учні 2-Б класу теж побували з своїми однокласниками та батьками у Зарваниці. Спершу ми усі разом відвідали Святу Літургію, а пізніше брати- семінаристи організували для дітей «Велику гру» та банси. Маленькі сердечка наших дітей переповнювали емоції, очі світилися радістю. Це надзвичайно корисна і незабутня поїздка для наших дітей . Ми щиро вдячні за незабутні враження. Організація поїздки на високому рівні, брати - семінаристи, які постійно займали дітей. Поїздка принесла збагачення душі, надала нам надію на чудо.Ми усім радимо відвідати Маріїнський Духовний центр у селі Зарваниця. 
Батьківський комітет 2-Б класу

Я щира вдячна, що зуміла долучитися до прощі у Марійський духовний центр у Зарваниці. Ця поїздка стала для мене особливою, адже під час неї я відчула збагачення мого духовного світу. Я вперше відвідала Зарваницю. Я переповнена емоціями, в мене багато вражень від побаченого. Я проникла уся церковним духом. Тут панує особлива атмосфера Божої ласки, добра, прощення. Мені сподобалося те, що брати-семінаристи проводили з нами багато часу, відповідаючи на усі наші запитання, також вони запропонували учням зіграти у цікаву гру-квест. Кожен зумів вмитися свяченою водою із джерела. Це додало багато енергії та сили. Згодом, ми відвідали церкву, де знаходиться Чудотворна ікона. Після дотику до неї можна відчути її чудодійну силу. Я з нетерпінням чекаю наступної можливості відвідати Зарваницю.

Щуцька Дарія, учениця 9-А класу

 

 

 

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями