Мандрівка у Карпати 8-В класу

31.05.2018   Administrator   Категорія: Не тільки навчаємось, а й відпочиваємо

Подорож для багатьох із нас є способом спілкування не тільки з новими людьми, країнами, але і пізнання навколишнього світу природи. Наша розповідь для тих, хто звик проводити своє дозвілля активно. Гори завжди манили своєю гордою величчю, неходженими стежками, красивим ландшафтом, вершинами, що вростають у хмари, чистим повітрям.

Сувенірний ринок в Яремче

Хто б не хотів привезти на згадку про Карпати приємний сувенір? Різьблений кухоль, теплі в’язані шкарпетки з вовни, глиняний сервіз ручної роботи, традиційну вишиванку чи навіть теплий ліжник — все, чим тільки багата Гуцульщина, можна придбати у місцевих майстрів!

По обидва боки вздовж довгої вулиці над рікою Прут стоять різьблені дерев’яні будиночки.Тут можна придбати вироби народних промислів та ремесел Гуцульщини – гуцульську кераміку, вишиті сорочки, плаття, рушники, ґердани (плетені з бісеру жіночі прикраси), вироби з овечих шкур та шерсті (ліжники, кожухи, кожушки, ін. шубний одяг, гуцульські килими).

Вольєрне господарство Карпатського НПП, м. Яремче

Косулі, дикі кабани, орли та інші представники карпатської фауни, як на долоні. Головна перевага вольєрного господарства в Яремче — відсутність зоопаркової атмосфери. Тут всі тварини та птахи утримуються у напіввільних умовах.

Водоспад Пробій, м. Яремче

Пробій — один з небагатьох карпатських водоспадів, до якого не треба далеко їхати: знаходиться він у самому серці м. Яремче.

Води Прута спадають вниз з висоти 8 метрів. Більшість карпатських водоспадів можна роздивитись лише з річкових долин, а Пробій — з усіх можливих ракурсів. Наприклад, можна спуститись до самого водоспаду з боку ярмарку.

У нас також була така нагода роздивитись водоспад згори — у 20 метрах над Пробієм височіє пішохідний міст.

Буковель

Хто не чув про Буковель, той не чув про Карпати,погджуєтесь? Популярний гірськолижний курорт приймає сотні тисяч туристів взимку і не менше — протягом теплих пір року!

Буковель славиться на всю Європу різноманітністю своїх підйомників. Вони мультикрісельні, тому ними може скористатися як пара, так і велика компанія. На буковельських трасах  цікаво як новачкам, так і досвідченим любителям активних розваг.

Відпочинок у Буковелі навесні — це чудова можливість оцінити неповторну красу гір. Зробити це можна на оглядовому підйомнику. Перед вами відкриються чудові види на гірське царство, яке переливається яскравими фарбами своїх галявин і долин. Буяння зелені тут гармонійно поєднується з квітучими куточками, надаючи Буковелю чарівності і шарму.

"Стежка Довбуша", м. Яремче

Стежка повільно підіймається горою Маковицею, блукаючи буково-ялівцево-смерековим лісом. Кажуть, колись тут переховувались опришки зі своїм звитяжним ватажком. Хто знає, може поміж цього каміння й справді сховане золото самого Довбуша?

А золота в Довбуша було чимало. Хай навіть якусь його частину він і роздавав простому люду, за що й зветься тепер “гуцульським Робіном Гудом”. Де тільки в Карпатах не знали про Довбуша, де тільки не було своїх, локальних героїв, що наслідували його приклад! У Галичині, на Закарпатті та Буковині селяни повставали проти польської шляхти, молдавських бояр, угорських феодалів, згодом — і проти австрійської адміністрації. Уявіть тільки: опришківство існувало з XVI ст. до першої половини XIX століття!

“Стежка Довбуша” — нетривалий маршрут лісистими гірськими схилами, прекрасний варіант для розваги. Вона бере свій початок у заповідному урочищі Дрібка, підіймається вгору до скельних масивів та спускається вниз, утворюючи кільце.

Кажуть, десь тут схована одна з чисельних Довбушевих скринь з грабунком. За одною з легенд, а, як ви вже напевно зрозуміли, народ не шкодував оповідок про Довбуша, скриня лежить у печері, вхід до якої побачити можна тільки в ніч на Івана Купала. Але не поспішайте на пошуки скарбів, бо вони зачаровані: той, хто знайде печеру, приречений скам’яніти в ту ж мить, коли золото заблищить у місячному сяйві.

Отже, якщо ви – прихильник активного дозвілля , то вам необхідно відправитися в Карпати. Це, без жодних перебільшень, найкращий куточок на Землі. Побувавши тут вперше, ви закохаєтесь у мальовничу красу гірських масивів і залишите на полонинах частинку своєї душі.

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями