Історичними шляхами Волині / Поїздка 10-В класу

05.11.2018   Administrator   Категорія: Не тільки навчаємось, а й відпочиваємо

 

Володимир Волинський - с. Колодяжне - Луцьк - Зимне

Шкільні екскурсії – це чудова нагода дізнатися багато цікавого, це спілкування з однокласниками та вчителями у невимушеній атмосфері, це ті події, які згадуються все життя.

Мої спогади про поїздку на Волинь дуже позитивні і яскраві.

Уже сидячи в автобусі, я зрозумів, що екскурсія вдасться на славу. Жовтневий день приємно здивував сонцем і теплом. Однак не менше зігрівало чудове товариство: ми з однокласниками ділилися смаколиками, грали інтелектуальну гру «Правда чи дія», слухали розповіді досвідченого екскурсовода.

Навіть незчувся, коли автобус зупинився біля Волинського краєзнавчого музею у Луцьку. Будівля вражає своєю величчю. У музеї ми відвідали виставкові зали та дізналися про природу волинського краю та його життя у різні історичні періоди.

Особливо запам’яталися мені відвідини села Колодяжного, де знаходиться садиба і будинок Косачів. Це дивовижно – побачити дім, де жила геніальна поетеса. Ми слухали екскурсію «Літературний і життєвий шлях Лесі Українки». В експозиції було представлено меморіальні речі Лесі Українки та її родини, фотографії, відтворені фрагменти робочого кабінету і сільської хати.

Попереду були не менш цікаві туристичні об’єкти – два Волинські замки. Дубенський замок сповнений таємниць та легенд. Цей замок – неприступна легендарна фортеця скарбів князів Острозьких. Мабуть, кожному відвідувачеві було моторошно і лячно на виставці тортур, присвяченій історії катувань.

Не оминули ми і Луцького замку (Замку Любарта) – одного із «7-ми Чудес України». На його території і досі панує атмосфера раннього середньовіччя. Вежі замку, арсенал, в’язниця, - усе це неймовірно вражало.

На жаль, екскурсія добігала кінця. Втомлені, однак щасливі і з новим багажем знань, ми повернулися додому. Впевнений, що саме такі митті створюють найяскравіші спогади про шкільні роки.

Юрчишин Денис

10-В клас

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями