Екскурсія на молокозавод. 8-Б клас

22.12.2015   Administrator   Категорія: Не тільки навчаємось, а й відпочиваємо

   22 грудня учні 8-Б класу нашої школи відвідали «Тернопільський молокозавод», щоб дізнатися, як на нашому столі з'являються улюблені усім продукти: кефір і йогурти, молоко і сметана. Спершу школярі переглянули короткий фільм про завод та почули безліч цікавих фактів від екскурсовода:

  • Ідеальна температура для пастеризації молока – 750. Так усі шкідливі організми нейтралізуються, а корисні вітаміни залишаються.
  • Кожна партія сировини проходить контроль якості у лабараторії, де молоко очищається в бактофузі.
  • Фруктові наповнювачі у йогуртах «Молокія» – натуральні (буряк та морква).
  • "Нетермінований молокопродукт” – це продукт, який не пройшов термічної обробки. Деякі виробники, щоб подовжити термін зберігання продукту піддають термічній обробці вже готовий продукт, таким чином вбиваючи у ньому як шкідливу, так і корисну мікрофлору. Уся продукція «Молокії» — нетермізована.

   Також учні дізналися, що «Тернопільський молокозавод» використовує для виготовлення молока нову німецьку технологію «FRESH MILK», яка зберігає усі вітаміни та не змінює склад продукту. Після цього була організована смачна дегустація та проведена екскурсія по заводу. Діти на власні очі побачили виробництво молочних продуктів, а після закінчення екскурсії ще й отримали магнітні закладки у подарунок.
   Подібні екскурсії дають можливість показати учням шлях, який проходить молоко, перш ніж потрапити до них на стіл, а також розповісти про користь цього незамінного продукту.

    Екскурсії Тернопільський Молокозавод

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями