Подорожі Україною: Мальовничі Чернівці та дивовижний Дністер [7-Б клас]

21.05.2018   Administrator   Категорія: Не тільки навчаємось, а й відпочиваємо

Музей під відкритим небом у Чернівцях - один з найколоритніших в Україні

Нещодавно учні 7-Б класу нашої школи побували у чарівних Чернівцях у своїй екскурсійній мандрівці. На мальовничій північно-східній околиці міста Чернівці знаходиться обласний музей народної архітектури та побуту – пам’ятка культурної спадщини. Територія музею – це мальовнича ділянка площею з  Музей складається з двох етнографічних зон, це «Хотинщина» і «Західне Подністров`я». Серед мальовничої природи з різноманітним ландшафтом відтворена еволюція житла та побуту народів, що населяли Буковину. Сьогодні тут є 35 громадських та господарських споруд, це церква, дзвіниця, кузня, корчма, млини-вітряки і житлові будинки. Внутрішнє оздоблення будівель зберегло свій первісний вигляд, тут представлено предмети побуту селян, національний одяг і прикраси, вишивки, килими та багато іншого. У музеї можна здійснити подорож у часі та відчути національний колорит.

Чернівці - маленька та яскрава перлина України

Чернівці – місто невеличке, а усі визначні місця компактно розміщені в центрі. Його називають маленьким Парижем, та воно не піддається порівнянню. Гарна архітектура, затишно романтичні вулички, молодіжні паби і смачне морозиво. Найвидатніше місце в Чернівцях - Чернівецький національний університет, один з найгарніших університетів в Україні, дійсно вражаюче місце. 

Мальовничий вид на Заліщики

Дорогою додому учні піднялися пішохідною стежкою на дністровські кручі, з яких найкраще споглядати та фотографувати неймовірну панораму меандру, утвореного вигином Дністра разом із Заліщиками.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями