Тимчасове положення щодо організації освітнього процесу у 2020-2021 н.р. в період карантину у зв'язку із поширенням Коронавірусної хвороби (COVID-19)

31.08.2020   Administrator   Категорія: Документація

Тимчасовий порядок організації освітнього процесу
Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов
в період карантину в зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19) у 2020 – 2021 навчальному році


Підготовчі заходи щодо відновлення освітнього процесу в школі.

  • створити умови для мінімізації ризику інфікування, збільшення вільного простору в класах (прибирання зайвих меблів);
  • у разі виявлення в учасників освітнього процесу симптомів гострого респіраторного захворювання та/або підвищеної температури виділено каб. № 109;
  • при появі підвищеної температури тіла понад 37,2С або ознак гострого респіраторного захворювання вдома, вчитель повідомляє свого заступника директора школи, та не виходить на роботу, одночасно звертаючись за медичною допомогою;
  • усі працівники школи повинні мати засоби індивідуального захисту;
  • в кожному класі визначити місце для дезінфекції рук, забезпечити наявність засобів дезінфекції та розмістити контейнери для використаних засобів індивідуального захисту;
  • для полегшення організації двостороннього руху коридорами здійснити розмітку на підлозі;
  • у туалетах забезпечити наявність рідкого мила, антисептичних засобів для рук, електросушарок;
  • на території школи розмістити контейнери з кришкою для використаних масок з чіткою яскравою відміткою «Використані маски та рукавички»;
  • організація питного режиму для учнів із використанням одноразового посуду.

Особливості відвідування школи учасниками освітнього процесу.

  • на вході до школи у вестибюлі визначити місце для обробки рук антисептичними засобами;
  • спілкування вчителів з батьками здійснювати дистанційно за допомогою будь-яких засобів зв’язку;
  • інформувати батьків про правила організації освітнього процесу, відвідування школи та перебування в ній в умовах профілактики розповсюдження COVID-19;
  • відповідальним за координацію проведення інформаційних заходів з профілактики розповсюдження корона вірусної хвороби призначити Шмир О.З.;
  • медичній сестрі школи ( в разі її відсутності Думанській Н.О.) проводити моніторинг стану здоров’я учнів і працівників школи шляхом термометрії та опитування щодо самопочуття;
  • допуск до роботи працівників школи здійснюється за умови використання індивідуального захисту;
  • вхід учнів до школи буде здійснюватися по розроблених маршрутах із за діянням усіх виходів і входів, допуск до школи батьків заборонено.

Особливості організації освітнього процесу.

  • організація освітнього процесу в школі забезпечується з урахуванням вимог соціального дистанціювання;
  • проводити щоденний моніторинг та аналіз відвідування занять учнями;
  • запропонувати батькам учнів, які належать до категорій із хронічними хворобами (цукровий діабет, легеневі хвороби тощо) продовжити навчання за іншими формами здобуття освіти (екстернат, дистанційна форма);
  • за сприятливих погодних умов заняття з окремих предметів проводити на відкритому повітрі;
  • виявити рівень опанування учнями навчального матеріалу, яким учні оволодівали під час карантинних обмежень самостійно або із використанням технологій дистанційного навчання, визначити необхідність організації повторення навчального матеріалу, спланувати та організувати систематизацію та узагальнення навчального матеріалу, актуалізацію окремих тем, передбачити визначення диференційованих навчальних завдань з урахуванням рівня засвоєння попереднього матеріалу учнями тощо;
  • уникати організації видів діяльності, які вимагають безпосереднього фізичного контакту між учнями;
  • вхід до школи дозволяється тільки при наявності маски або респіратора;
  • захисні маски можуть не використовуватись під час проведення занять, під час пересування по школі використання масок є обов’язковим;
  • для учнів 1-4 класів вхід та пересування по школі дозволяється без маски;
  • пересування учнів між навчальними кабінетами повинно бути мінімізованим;
  • після кожного уроку проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин;
  • у кінці робочого дня проводити очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил тощо).

Вимоги до організації харчування.

  • на період карантину самообслуговування не дозволяється;
  • відстань між столами в їдальні не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб;
  • усі працівники їдальні забезпечуються засобами індивідуального захисту, одноразовими рукавичками;
  • чергування учнів не дозволяється, а черговий вчитель має здійснювати заходи попередження скупчення дітей перед входом в їдальню;
  • в місцях скупчення має бути належне маркування для дотримання дистанції під час перебування у черзі;
  • столові прибори, розноси не можуть бути у вільному доступі.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями