Святкування 1 вересня 2014

22.09.2014   Категорія: Шкільні свята

 

Цікаво пройшло свято Першого дзвоника у Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов. Перед початком свята учні 11-х класів зустріли першокласників та їх батьків на Театральному майдані, де провели так звану церемонію прощання з дошкільним періодом їхнього життя, до якої входили цікаві ігри, розваги, годування голубів. На шкільному подвір’ї майбутні першокласники з’явилися у супроводі випускників школи з українською національною символікою в руках.

Директор школи Поврозник П. І. привітав усіх учнів та їхніх батьків, вчителів з початком навчального року і доповів, що школа повністю готова до навчання.

Учасники свята з приємністю сприйняли повідомлення директора школи про те, що всі випускники 2014 року продовжили навчання у вищих навчальних закладах. Серед них 15 здобуватимуть вищу освіту в країнах Євросоюзу, зокрема у Польщі. Директор школи доречно зауважив, що з грудня 2013 року вікна школи прикрашає символіка ЄС.

Зі сльозами на очах учасники свята сприйняли церемонію вшанування пам’яті загиблих героїв за незалежність України, під час якої учні 11-х класів внесли на лінійку запалені свічки і хвилиною мовчання вшанували їхню пам'ять.

Усі були приємно здивовані та вражені виступом першокласників, які не говорили традиційних віршів про школу та навчання, а випустили в небо білих голубів як символ миру. Діти висловили побажання і надію на те, що всі роки їхнього навчання в школі пройдуть під мирним світлим небом.

 

Хорошою традицією у п’ятій школі є закінчувати навчальний рік загальношкільною Прощею до Маріїнського духовного центру у с. Зарваниця, яка щорічно проходить 1 червня у Міжнародний день захисту дітей, а розпочинати – богослужінням у Катедральному соборі м. Тернополя. Ось і цього навчального року після урочистої частини свята всі учні, вчителі та чимало батьків молилися за загиблих героїв, за майбутнє України і отримали благословення на успішний новий навчальний рік.

    1 Вересня Проща В Зарваницю Свята В Школі 2014

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями