"Козацькому роду нема переводу". День козацтва у школі

03.11.2014   Категорія: Шкільні свята

 

   Україна! Країна смутку і печалі, краси і радості, різних звичаїв і обрядів, гучної української пісні, швидкого танцю та красивої природи...

   Все частіше ми звертаємось до наших витоків: історії нашої країни, рідної мови, козацької вольниці... Звертаємось до минулого, щоб зрозуміти сучасне.

   Отож протягом трьох днів, з 13 по 15 жовтня в спеціалізованій школі №5 проходили заходи приурочені українському козацтву, Дню Покрови, воїнам АТО.

   13 жовтня в школі проходив конкурс віршів на патріотичну тематику. Переможницею конкурсу стала учениця 6-Б класу Тамара Воробець з власним віршем "Україні":

 

 

   Як відгукнулись останні події держави в серцях учнів нашої школи можна було побачити під час конкурсів малюнків та плакатів на патріотичну тематику:


 

Прості орнаменти, народні,

Тягучі як пісні з степів

Все актуально і сьогодні,

Хоча й прийшло з далеких днів.

   14 жовтня в школі пройшов День української вишиванки. За найкраще оздоблення та представлення класу грамоти отримали: 1-А, 2-Б, 5-Б, 8-В та 9-А класи. Переглянути фотографії з Дня вишиванок можна тут.



 

   15 жовня відбувся святковий концерт "Козацькому роду нема переводу". Не оминули і сьогодення, пов'язане з діями АТО. Учні розказували про адресну допомогу бійцям АТО, про зустріч із бійцем Романом з батальйона Шахтарськ, про листи, які писали воїнам.



Хто може випити Дніпро,

Хто властен виплескати море,

Хто наше злото-серебро

Плугами кривди переоре.

Хто серця чистого добро

Злобою гарною поборе?

Ні! Сили на землі нема

І сили на землі не буде,

Щоб потягти нас до ярма,

Щоб потоптати наші груди!

 

    Свято Покрови Козацтво

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями