Презентація учнями "Букваря для депутатів" та "Конституційної реформи"

25.10.2014   Категорія: Цікаві зустрічі

 

     Нові часи, нові завдання, нові вимоги… Незалежність України дає можливість кожному з нас стати справжнім господарем своєї землі. Учні нашої школи вирішили бути не лише свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій країні, а й стати їх активними учасниками. Саме з цією метою днями у тернопільській школі №5 учні представили педагогам, батькам та журналістам “Буквар для депутата”. 

 

   

  Створення “Букваря для депутатів” ініціював директор Тернопільської загальноосвітньої школи №5 Петро Поврозник. Адже діяльність народних обранців завжди викликала інтерес в учнів 5 школи. До слова, ще у 2005 році спільно із педагогами школярі підготували Конституційну реформу “Погляд із-за шкільної парти”, яку направили в Адміністрацію Президента. Тоді лист тернополян проігнорували. Але діти продовжили працювати над законопроектом. Зокрема школярі вважають, Верховна Рада немає права на існування.

     "Учні хочуть відтворити двопалатний парламент, законодавчі збори і народне віче України. Цікавий принцип формування законодавчих зборів. Має бути 130 делегатів, по 6 представників із кожної області. При чому умова така: 10 років людина повинна проживати у Тернопільській області і повинна мати не менше 10 років юридичного чи економічного стажу. Діти переконані, якби такий принцип запрацював – 90 % сьогоднішніх кандидатів би відпало, це – полова".

директор школи П.І. Поврозник

      "Ми – майбутнє України і нам жити за законами, які депутати обіцяють прийняти. Ми влаштували цю презентацію з метою привернути увагу численних пошукувачів мандатів до думки школярів – майбутніх виборців. Наші активісти працювали на уроках історії, правознавства, в позаурочний час, на засіданнях учнівської ради і в результаті редакційна колегія на чолі з Петром Івановичем уклала «Буквар для депутатів». То ж почуйте голос дітей! Шануймо себе і свою гідність, і шановані будемо іншими!”

учениця 9-А класу Владислава Шідловська

      "Депутатів треба трохи чогось навчити і тому наша школа створила “Буквар для депутата”. В ньому до кожної букви придумане якесь слово"

учениця 7-А класу Дарія Тараненко

     Передати Верховній Раді буквар діти доручили нардепу від Тернополя Олексію Кайді. Політик запевнив, що по примірнику такої книжки розповсюдять серед всіх народних обранців. Це має нагадати їм про шлях України в Європу.

 

 

 

     

     Ознайомитися із проектами можна тут: "Буквар для депутатів"
                                                                       "Конституційна реформа в Україні: «Погляд із-за шкільної парти»

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями