Презентація книги "Бог і Шевченко" отця Михайла Пастуха

18.02.2015   Administrator   Категорія: Цікаві зустрічі

 

   16 лютого, у ТСШ №5 відбулася презентація праці богослова і публіциста, священика УГКЦ Михайла Пастуха. Монографія "Бог і Шевченко: як розуміти імена Божі та віру поета?" вийшла під його науковим псевдонімом Михаїл Шевченків, який відображає ставлення автора до творчості великого Кобзаря. Книга є актуальною та цікавою, адже більшість із нас знає Тараса Григоровича як видатного автора поезій, відомого художника, забуваючи про ще одну не менш важливу сторону його діяльності: Шевченко - це великий духівник українського народу.

   У зв’язку з останніми трагічними подіями презентація розпочалася зі спільної молитви за загиблими на сході України. Розповідаючи про свою працю, отець Михайло наголосив, що без Божої помочі він не зміг би написати цієї книги: «Творчість Кобзаря, як ніколи раніше, є надзвичайно потрібна сьогоднішній Україні. Спостерігаючи за подіями в нашій країні, я вчився молитися із Шевченком. Часто можна було почути лише «Борітеся – поборете», а де ж «Вам Бог помагає!»? Українці повинні усвідомити, що лише через покаяння і молитву зможемо отримати мир та перемогу – так пророкує наш Кобзар».

   Фрагменти з поем "Неофітіи" та "Марія" присутнім зачитали учениці 9-А класу:

   Також отець Михайло оцінив малюнки наших учнів на тему творчості Тараса Шевченка та нагородив найкращі роботи грамотами:

   Наприкінці зустрічі усі присутні разом із семінаристами виконали "Заповіт" Кобзаря:

 

   Монографія «Бог і Шевченко» є продовженням докторської дисертації 2007 року отця Михайла Пастуха «Розуміння імен Божих у поезії Тараса Шевченка». Відповіді на питання релігійності і розуміння Господа Шевченком автор шукає методами філософії.Об'єм видання - 448 сторінок. Воно ілюстроване автопортретами Кобзаря, а також малюнками до його творів. Книга написана не суто в академічному стилі, а радше як роздум, тому вона є цікавою для багатьох, та доступною для читачів шкільної бібліотеки, адже один примірнкик автор подарував школі, то ж всі бажаючі можуть ознайомитися.

Монографію «Бог і Шевченко» планують висунути на здобуття Шевченківської премії 2015 року.

 

    5 Школа Тернопіль Михайло Пастух

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями