Міський семінар-практикум вчителів фізичної культури

22.02.2016   Administrator   Категорія: Спортивне життя

   18 лютого 2016 року у ТСШ №5 відбувся міський семінар-практикум вчителів фізичної культури. Тема семінару: «Формування здоров’язбережувальних компетенцій учнів засобами фізичного виховання».

   Згідно плану семінару було проведено практичний та теоретичний блоки. Практичний блок передбачав показ фрагментів уроків фізичної культури:

1 клас. Тема «Мандрівка у тваринний світ України» [Олексієнко О.Б.]

8 клас. Тема «Баскетбол» [Якубів О.А.]

10 клас. Тема «Колове тренування з елементами волейболу з використанням нестандартного обладнання» [Молошек О.Є]

   Вчителі продемонстрували досконале володіння методикою викладання предмета, поєднали та вміло використали різні методи, прийоми та засоби навчання, зробили уроки цікавими і корисними для учнів.
   Теоретичний блок включав у себе виступ голови МК вчителів фізичної культури Олексієнко О.Б. з питання «Формування здоров’язбережувальних компетенцій учнів засобами фізичного виховання». Вчителі ділилися досвідом роботи стосовно теми семінару, запропонували для огляду матеріали напрацювань у вигляді презентацій, провели майстер-клас по контролю за рівнем засвоєння теоретичних знань учнями 4-5 класів.

   Олексієнко Оксана Богданівна зауважила, що для того, щоб діти любили уроки фізкультури, кожен урок потрібно зробити цікавим. Це формуватиме позитивне ставлення школярів до занять фізкультурою, сприятиме масовому залученню учнів до занять фізичними вправами. Вчителі включають в уроки відомості з історії фізичної культури і спорту, застосовують колове тренування, ігрові та інші методи організації діяльності учнів на уроці, сприяють розвитку громадянської позиції та патріотизму, проводять інтегровані уроки, уроки-свята, уроки-мандрівки, уроки змагання, практикують виконання фізичних вправ під музичний супровід, широко застосовують ІКТ. Це дає можливість формувати мотивацію до занять фізичними вправами не тільки на уроках, але і у позаурочний час.

    Семінар Фізична Культура

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями