Вправи для підвищення інтелекту

05.11.2014   Категорія: Інформація для учнів

   Як стати розумнішим? У цьому допоможуть нові наукові досягнення. Вчені дають практичні рекомендації, які нескладно виконувати у побуті, але, на жаль, розвіюють міфи про їжу, яка нібито підсилює інтелект.

   Найбільш багатообіцяючим є відкриття, що коефіцієнт IQ можна підвищити. “Довгий час вважалося, що з раннього дитинства IQ залишається більш-менш незмінним”, – нагадує автор. Однак, якщо вірити статті опублікованій у журналі Nature, IQ за чотири роки може зрости на 21 пункт або знизитися на 18. Різниця колосальна: наприклад, 110 пунктів – це “середньостатистичний інтелект”, а 130 – “обдарованість”, роз’яснює Кеті Прайс з Університетського коледжу в Лондоні, яка керувала дослідженнями.

   У зв’язку з цим автор нагадує, що поліпшення сенсорно-рухових здібностей може поліпшувати когнітивні. “Навчіться в’язати, розбиратися у класичній музиці або жонглювати: можливо, так ви підвищите свій IQ”, – радить вона.

   Ще один спосіб підняти IQ – покращити здатність мозку зосереджуватися, рекомендує видання. Деяким допомагають препарати-стимулятори, що підвищують рівень допаміну. За даними дослідників, пам’ять і здатність переключати увагу розвиваються у геймерів. Допомагає і пристрасний інтерес: якщо ви байдужі до того, що читаєте, бачите або чуєте, то воно зітреться з вашої пам’яті.

   На думку видання, тренувати мозок не так уже й важко. “30-хвилинна прогулянка 5 разів на тиждень стимулює вироблення білка BDNF – нейротрофічного фактора мозку, який підживлює створення нових нейронів і синапсів в процесі навчання”, – йдеться у статті.

 

    Поради Психолог

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями