Пам'ятка "Як знизити ризик інфікування коронавірусом?"

17.03.2020   Administrator   Категорія: Інформація для батьків

 

ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ДЛЯ КООРДИНАЦІЇ ДІЙ ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ ЗАНЕСЕННЯ І ПОШИРЕННЯ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ ВИПАДКІВ ЗАХВОРЮВАНЬ, СПРИЧИНЕНИХ КОРОНАВІРУСОМ

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ БАТЬКІВ 

Як знизити ризик інфікування коронавірусом?

  1. Мийте руки з засобами дезінфекції. Необхідно мити руки з милом протягом мінімум 20 секунд або із засобом дезінфекції, який містить 60% спирту.
  2. Уникайте контактів із людьми, які мають ознаки високої температури або кашляють.
  3. Не торкайтеся руками до очей, носа, рота.
  4. Кашляйте/чхайте на внутрішню частину ліктя.
  5. Не вживайте антибіотики або противірусні препарати, оскільки поки немає наукового підтвердження, що вони запобігають зараженню коронавірусом.
  6. Мийте поверхні із засобами дезінфекції: відбілювач, хлор, розчинники, оцтова кислота і хлороформ, 75% етанол.
  7. Використовуйте маску, але тільки в тому випадку, якщо є підозра на контакт з коронавірусом, або для допомоги хворій людині.
  8. Тим, хто знаходився в КНР, або в інших країнах, де зареєстровані спалахи коронавірусу або контактував із інфікованою людиною, потрібно зателефонувати на гарячу лінію 098 441 59 81, щоб отримати інформацію про подальші дії.

Коронавірусну інфекцію слід підозрювати у людини, яка має наступні симптоми:

  • сухий кашель й утруднене дихання, чхання, підвищена температура тіла +38 °С;
  • у деяких випадках – діарея або кон’юнктивіт.

Вчасно звертайтеся до лікаря. У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря/дільничного педіатра.

Медичні працівники загальноосвітнього/дошкільного закладу готові відповісти на Ваші запитання. Цілодобова «гаряча лінія» оперативного штабу у Тернополі - 098 441 59 81.

Дані по Україні з рекомендаціями і відповідями на найактуальніші питання варто брати на офіційному урядовому сайті - ось посилання - http://bit.ly/informatsiia_koronavirus

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями