Iнформаційний буклет “Діти з інвалідністю та онлайн простір”

16.12.2021   Administrator   Категорія: Інформація для батьків

Інтернет став неодмінною складовою частиною життя як дорослих, так і дітей у всіх сферах діяльності. Використання онлайн-простору, комп’ютерів та різних гаджетів розкрили можливості для комунікації, освіти, праці, відпочинку й творчої самореалізації особистості для всіх. 

Діти з інвалідністю так само використовують інтернет для спілкування в соціальних мережах, навчання та розвитку, люблять слухати музику та дивитися фільми, грати в онлайн ігри, дізнаватися інформацію стосовно різноманітних сфер життя. Онлайн простір збагачує їхнє життя, надає їм можливість реалізовувати право на освіту та соціальне життя, практикувати взаємодію з іншими та відчувати себе в безпеці. Але потрібно зауважити, що через особливості психофізичного розвитку діти з інвалідністю більш схильні до вразливості та можуть наражатися на онлайн ризики.

За даними Global Digital 2021, у цьому році інтернетом користуються 4,66 мільярда людей у всьому світі, що на 316 мільйонів (7,3 %) більше, ніж торік. Згідно з інформацією Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), кожен третій користувач – дитина і ця цифра зростає кожного дня. 

Але якщо дорослі можуть за себе постояти, коли стикаються зі злочинами в інтернеті, то діти – дуже лякаються та замикаються в собі. Уявіть, 75% дітей не розкажуть батькам про небезпечні ситуації, в які вони потрапили в інтернеті, згідно з українською статистикою.

Саме тому #stop_sexтинг у партнерстві з Посольством Великої Британії в України розробили буклет для батьків з узагальненням інформації та рекомендаціями. 

Натисніть на зображенні, щоб перейти до перегляду буклету:

 

    #stop_Sexтинг

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями