Всесвітній день здоров’я

09.04.2021   Administrator   Категорія: Новини

Днями у школі відбулися заходи, присвячені Всесвітньому Дню Здоров’я, який відзначається щороку 7 квітня. Цей день припадає на день створення Всесвітньої організації охорони здоров’я, статут якої було прийнято 7 квітня 1948 року.

День здоров’я – це день нагадування, що кожна людина планети несе велику відповідальність за своє існування. Крім цього, кожен з нас повинен дбати про своє здоров’я та своїх близьких.

Учні 1-Б класу разом з класним керівником Стасишин С.Й. та педагогом-організатором Безверхньою О.Г. виготовили лепбук здоров’я, мета якого - ознайомити учнів з основними поняттями здорового способу життя, виховати почуття відповідальності за власне здоров’я, сформувати уявлення про соціальні та духовні складові здоров’я. Учні візуалізували своє розуміння здорового способу життя та створили виставку малюнків, а також грали дидактичні ігри, завдання яких полягало у формуванні навичок здорового способу життя.

Між учнями 3-А класу відбулась гра-квест під назвою «Сходинки до здоров’я», яку провела педагог-організатор школи Безверхня О.Г.

Проведення квесту вже стало традиційним заходом для школи і тому учні з нетерпінням чекають чергових захоплюючих пригод. Основна мета проведення квесту – сприяти активізації знань про поняття «здоров’я», «здоровий спосіб життя», визначення та усвідомлення факторів, що впливають на здоров’я, створення умов для формування в учнів позитивного ставлення до життя та власного здоров’я. Адже тільки здорова людина може по справжньому відчувати радість життя, навчатись та працювати високопродуктивно, з насолодою, отримувати задоволення від спілкування з оточуючими та від кожного прожитого дня.

Форма проведення заходу – гра-квест є інноваційною формою роботи з учнями. Це – цікавий і, водночас, ефективний спосіб засвоєння школярами необхідних знань, умінь та навичок. Інтерактивні вправи, виконання яких передбачає участь у квесті, стимулюють інтерес учнів, забезпечують активне залучення всіх учасників, згуртовують колектив учнів.

В грі учні не тільки здобули нові знання, але й отримали комунікативні навички (ефективного спілкування в різних формах та умовах), вміння продуктивно працювати в команді, знаходити компроміси для досягнення загальної цілі.

Маршрут квесту складався з ігрових точок-станцій, на кожній з яких було запропоновано виконати різноманітні цікаві і неординарні завдання щодо пропагування здорового способу життя.

Вітаємо переможців гри-квесту та дякуємо всім за участь в активностях,  присвячених Всесвітньому дню здоров’я!

 

    День Здоров'я

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями