Виставка в народному домі «Перемога»

01.10.2019   Administrator   Категорія: Новини

10 вересня  учні 10-х класів нашої школи побували на виставці в народному домі «Перемога», яка розповідає про антинацистський та антирадянський спротив ОУН та УПА.

На 24 стендах у фотографіях, документах, картах та інфографіках було представлено цілісну картину протистояння Організації українських націоналістів та Української повстанської армії з нацистським і комуністичним тоталітарними режимами під час Другої світової війни та повоєнний час.

Учні побачили матеріали, які зберігалися в справах, що їх енкаведисти збирали як трофейні матеріали після боїв з УПА, у кримінальних справах, які велися проти підпільників. Вони дають можливість реконструювати антинімецьку боротьбу УПА. Це тільки маленька частинка матеріалів, що зберігаються в нас та висвітлюють, що відбувалося в буремні роки Другої світової.

Школярам також розповіли про долі десятків тисяч примусових виселенців на чужину. Згадали і про тих, хто організовував найбільші повстання політичних в’язнів ГУЛАГу в Норильську, Воркуті та Кенгірі. Результатом цієї боротьби став крах тоталітарної системи та розвал СРСР.

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями