Виховна година на тему «П’ять колосків»

11.12.2019   Administrator   Категорія: Новини

Голодомор (1932-1933 рр.)… Що ми розуміємо під цим словом? Мабуть, перше, що спадає на думку – це скорбота, біль, жаль, горе, сльози, смерть. Страшно, але про це потрібно пам’ятати, про це потрібно говорити, щоб таке ніколи не повторилося.

Саме з такою метою, в рамках програми EdCamp Ukraine та Global Dignity Day в 8-А класі була проведена виховна година «П’ять колосків». Таку народну назву отримав репресивний радянський закон від 7 серпня 1932 р. «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення громадської (соціалістичної) власності».

Урок розпочався з пісні Оксани Білозір «Свіча». Щоб відчути і зрозуміти всю суть Голодомору школярі переглянули короткометражний анімаційний фільм «Голодний дух». Учні прослухали історію про сім’ю з п’яти дітей , які залишились наодинці з голодом і смертю. Ця історія так розчулила дітей, що дехто з них під час читання плакав. Здобувачі освіти переглянули трейлер до фільму «Ціна правди», який розповідає про валлійського репортера, який вперше в західній пресі заявив під власним ім'ям про український Голодомор.

Українці повинні говорити, знати та пам’ятати про страшний злочин проти нашого народу під назвою Голодомор 1932-1933 рр.

#gdignity, #gdignity Ukraine


 

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями