Україна – це МИ!

22.01.2021   Administrator   Категорія: Новини

День Соборності є однією з найважливіших дат в історії українського державотворення. 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві відбулося офіційне проголошення Акту Злуки. 

«Однині во єдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народня Республіка (Галичина, Буковина, і Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народня республіка», – йшлося в Універсалі Директорії УНР.

Сьогодні, як і понад 100 років тому, національна єдність є однією з основ протидії зовнішній агресії. Україна продовжує боротьбу за територіальну цілісність і незалежність, і це свято набуває особливого значення для всього українського народу. Адже саме в єдності наша сила.

З нагоди відзначення Дня Соборності України, формування національної свідомості здобувачів освіти, виховання у них почуття патріотизму були проведені заходи інформаційного, просвітницького та виховного характеру: члени учнівського самоврядування провели  он-лайн вікторину та фотовиставку малюнків, взяли участь у Всеукраїнському фотоконкурсі «Україна – це ми», а учні 5-х класів організували поетичний флешмоб.

Соборність – це не тільки збирання етнічних земель, а й духовне об’єднання всього населення країни, допоки степами колосяться  хліби, доки хвилі Дніпрові наповнюють Чорне море і небо лежить на Карпатах.

Учні висловили бажання будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Школярі усвідомили, що лише в єдності дій та соборності душ, можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

 

 

 

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями