Екскурсія військово-патріотичного гуртка “Юний патріот” у музей політв'язнів

12.02.2016   Administrator   Категорія: Новини

   

Є у Тернополі одне надзвичайно цікаве і водночас моторошне історичне місце, котре повинен відвідати хоч раз за життя кожен свідомий тернополянин. Це історико-меморіальний музей політв'язнів.  Тут, 11 лютого, на оглядовій екскурсії побували члени військово-патріотичного гуртка “Юний патріот”.
    Екскурсію провів старший науковий співробітник музею Ігор Андрійович Олещук. Він запросив учнів оглянути камери та карцери,  де у цілковитій темряві, тремтячи від холоду, невинно заарештовані проводили іноді по кілька діб, пройтися моторошним шляхом в’язнів і дізнатись чимало страшних історій, що тут відбувалися.
  У відділі "Репресії 1939-1941 років" гуртківці побачили автентичні двері тих часів. Далі юнаки і дівчата оглянули  стенди та матеріали, які висвітлюють період утворення та діяльності ОУН-УПА на території Тернопільщини. Предметом особливої гордості музею є розріз в натуральну величину великої криївки та колекція макетів повстанських криївок з інтер'єром, в тому числі і макет криївки Р. Шухевича у с. Августівка Козівського району Тернопільщини. Побачили учні і посмертну маску Степана Бандери, що виставлена в окремій кімнаті. Вихованців глибоко вразила розповідь екскурсовода. Що й казати - українська історія не зважди сонячна та безхмарна. І такий музей у Тернополі - тому підтвердження.

 

    Військово-Патріотичне Виховання

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями