Тиждень безпечного Інтернету - 2021

15.02.2021   Administrator   Категорія: Новини

9 лютого 2021 року відзначається День безпечного Інтернету (SaferInternetDay) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Тисячі людей в усьому світі об’єднуються та беруть участь у різних заходах заради просування ідеї відповідального використання онлайн-технологій та мобільних приладів, особливо, дітьми та молоддю. Ідея онлайн-безпеки еволюціонувала останні роки, змінюючи фокус від створення «безпечного» Інтернету до створення «кращого» Інтернету. В Україні також в цей день у закладах освіти, бібліотеках, дитячих та молодіжних клубах, в медіа та на сторінках соціальних мереж діти та дорослі обговорюють питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційних загроз, випадки порушення прав дитини та механізми їх захисту.

Всі учасники освітнього процесу нашої школи долучилися до світової спільноти й  провели  впродовж 8-12 лютого  Тиждень безпечного Інтернету, обговорюючи правильні способи захисту нашого приватного життя, коли перебуваємо онлайн. Учні початкової школи долучилися до уроку-гри (2-А), уроку-подорожі (3-А,3-Б, 3-В), уроку-квесту (4-А,4-Б). Школярі переглядали відеоролики, мультфільми, приймали участь в інтерактивній грі «Інтернет», «Безпечно-небезпечно», «Історії моїх однолітків», виконували вправу «Сонечко», складали «Кодекс розумного користувача Інтернетом» та декламували цікаві вірші про Інтернет.  Це були надзвичайно цікаві мініівенти!

Учні середньої та старшої школи провели дискусії на теми: «Інтернет – чи завжди він безпечний?», «Інтернет – добро чи зло?» та бесіди про захист пристроїв від зловмисників та від випадкових втрат даних. Використовуючи свої вміння пошуку інформації здобувачі освіти підготували короткі доповіді про спам, фішинг, «нігерійські листи» та способи захисту від цих небезпек. Також дискутували про сучасне розуміння безпеки, класифікацію загроз в Інтернеті, принципи формування безпечної поведінки, звернення по допомогу та захист.

 

    Тиждень Безпечного Інтернету

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями