Смарт-клас у школі

27.04.2015   Administrator   Категорія: Новини

   В кінці минулого року школярі 5-ї школи стали одними з шістьох переможців всеукраїнського конкурсу в рамках проекту „Samsung назустріч знанням” і виграли смарт-класи. Обладнання для інтерактивного навчання  вже встановили в одному з кабінетів 5-ї школи та ознайомили з роботою унікального класу вчителів. У повноцінному режимі клас запрацює із 1 вересня.
   Інтерактивний мультимедійний клас складається з 30 планшетів, 30 безпровідних клавіатур, мультимедійної сенсорної панелі і багатофункціонального пристрою, що виконує функції принтера, сканера і ксерокса. Завдяки мультимедійному обладнанню можна проводити тестування, контрольні, лабораторні роботи, презентації. Загалом система має дуже багато можливостей. Її презентація займає більше сотні сторінок. Ось лише деякі моменти: наприклад, вчитель керує, якими програмами може користуватися учень на уроці, тож може обмежувати доступ до Інтернету, музики чи ігор під час уроку, є інтерактивний зв’язок учня з вчителем і навпаки, але учні між собою не можуть спілкуватися, вчитель може бачити роботу кожного учня зокрема, і клас може бачити завдання вчителя на загал, вчитель може блокувати і розблоковувати роботу планшетів, давати персональні завдання окремим учням, коли учні виконують завдання тестів, видно, скільки їх вже виконали завдання і наскільки успішно і ще багато іншого.

Окремі уроки можливо будуть і завтра, хто з вчителів буде готовий, до того, щоб працювати на цій техніці, – каже директор школи Петро Поврозник. – Але я бачу, що вся школа зможе запрацювати з ним вже з 1 вересня, коли всі вчителі оволодіють цією технікою, це на мою думку найоптимальніший варіант. Ми побачили на презентації, що потрібно готувати вчителів до цього, а це не просто. Потрібно підготувати і ввести інформацію як навчальну, так і по кожному учню, вчителю, свої завдання і презентації з тієї чи іншої теми, їх потрібно чи знайти в Інтернеті, чи створити самому, на це потрібен час.

   За роботу смарт-класу у школі вже призначили відповідальних – вчительку інформатики і бібліотекаря. Вони отримають детальну покрокову презентацію можливостей цього класу і консультуватимуть вчителів.

- Вони ж будуть помічниками вчителів на таких уроках, – каже директор, – я думаю, що і вчителі будуть один одному допомагати, хто швидше оволодіє методикою роботи в цьому класі. Будуть також допомагати учні, бо є багато учнів, які краще від учителів володіють інформаційними технологіями і цією технікою.

  Для цього кабінету складуть окремий розклад, щоб усі вчителі мали можливість проводити в смарт-класі свої уроки.

    5 Школа Тернопіль Смарт-Клас

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями