Шевченко від А до Я

12.03.2021   Administrator   Категорія: Новини

У 2021 році Україна відзначає 207 річницю від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.
 

«Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим. Десять літ він томився під вагою російської солдатської муштри, а для волі Росії зробив більше, ніж десять переможних армій. Доля переслідувала його в житті скільки могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі в іржу, ані його любові до людей в ненависть і погорду, а віри в Бога у зневіру і песимізм.  Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і все розквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори. Отакий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко»,  – так про генія України сказав Іван Франко.

11 березня учасники учнівського самоврядування 6-А, 7-А, 7-Б та 9-А класів провели усний журнал «Шевченко від А до Я» для своїх однокласників. Метою проведення було пізнання особистості Великого Кобзаря, актуальність  його творчості, виховання любові до рідного краю, пробудження національної самосвідомості, патріотичне виховання і розвиток почуття гордості за свій народ, Батьківщину. Учні ознайомились з різними сторінками життя та творчості великого Кобзаря.

Насамкінець присутні отримали можливість переглянути фільм про Тараса Шевченка "Обличчя української історії. Тарас Шевченко".

Закінчився захід словами великого Пророка українського народу:

Свою Україну любіть.
Любіть її… во врем'я люте,
В остатню, тяжкую мінуту
За неї Господа моліть.

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями