Про відзначення Міжнародного дня рідної мови

22.02.2017   Administrator   Категорія: Новини

   З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови, який  у світі відзначається з 2000 року, вчителями-філологами  21 лютого проведено диктант єдності  українською мовою. У написанні диктанту "Україна – наша земля, наша Батьківщина" взяли участь 130 старшокласників нашої школи. Свої лінгвістичні навички випробували й 15 учнів 7-А класу. Адже головним напрямом святкування Міжнародного дня рідної мови у світі є привернення уваги громадськості до збереження і розвитку лінгвістичної розмаїтості, а також зміцнення ролі рідної мови як важливого чинника культурної самобутності.
   А хто ще бажає долучитися до справи всеукраїнського масштабу й перевірити свої орфографічні вміння, пропонуємо спробувати це зараз.

Текст диктанту
Україна – наша земля, наша Батьківщина

Рідний край, рідна земля. Батьківщина, Україна …

Які це прості і разом з тим прекрасні і святі для нас слова. Велика  священна любов до України жила, живе і житиме в усіх чесних і щирих серцях її синів і дочок.

Україна – це тихі води і ясні зорі, безмежні степи й ліси, зелені сади, долини і мальовничі луки, карпатські верховини і донецькі простори, синє волошкове поле, жовтогарячі колоски пшениці, високі стрункі тополі, медові та молочні ріки, біленькі хати сіл і селищ та велич міських краєвидів.

Тут жили наші прадіди. Тут корінь нашого роду, що сягає сивої давнини, одвічних добрих традицій.

Україна – це країна трагедій і краси, де найбільше люблять волю і найменше її знали, країна гарячої любові до народу, довгої вікової героїчної боротьби за волю і незалежність.

Ми пишаємося тим, що Україна ніколи не поневолювала інших народів, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких і далеких сусідів.

Ми пишаємося тим, що наша Батьківщина мала славні періоди історії, справді легендарних героїв, мужньо пережила найважчі випробування і не скорилася.

Україна – наша Батьківщина. Вона рідна для всіх, хто її поважає і любить.

Нема життя без України, бо Батьківщина, як мати, одна-єдина.

(187 слів, за матеріалами відкритих джерел мережі Інтернет)

7-А клас

9-Б клас І група

9-Б клас ІІ група

9-В клас І група

9-В клас ІІ група

10-А клас

10-Б клас

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями