Круглий стіл - "Педагогіка партнерства"

21.01.2019   Administrator   Категорія: Новини

У Тернопільській спеціалізованій школі I-III ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов  10 січня 2019 року вперше відбувся надзвичайно цікавий та корисний захід  за участю голів батьківських комітетів та класних керівників 1-11 класів, голів учнівських рад 5-11 класів, адміністрації школи та членів ради школи. Захід розпочався спільною колядою та привітанням директора  школи. Поврозник П.І. ознайомив усіх присутніх з метою заходу, його форматом та порядком проведення.

Після цього, творчі групи учнівського самоврядування, батьків та вчителів збирались окремо у класах та обговорювали, дискутували за трьома напрямками: досягнення  школи  за I семестр, проблеми школи за цей період та пріоритетні напрямки роботи на II семестр з точки зору  учнів, батьків та вчителів.

Відверта, жвава, емоційна атмосфера панувала у групі голів учнівських рад  5-11 класів. Учні вважають пріоритетними такі напрямки роботи, як безпека у школі, здорове  харчування, запровадження парних уроків, як однієї з нових форм освітнього  процесу за концепцією "Нової української школи" та співпраця з громадськими організаціями та школами  на рівні міста та держави.

Толерантний, щирий, плідний діалог  відбувся  у творчій групі батьків. Основними  пріоритетами, на їх погляд, є: пропускна система, відео спостереження та безпека в школі, впровадження науково-педагогічного проекту "Інтелект України" у середній школі, розширення кількості гуртків та спортивних секцій, урізноманітнення меню шкільної  їдальні, залучення інвестицій та грандів.

Класні керівники 1-11 класів та вчителі - предметники  надзвичайно відверто, професійно, творчо провели дискусію щодо пріоритетних напрямків роботи навчального закладу. Основними є: педагогіка партнерства (співпраця батьків,учнів та вчителів), підтримання шкільних традицій та започаткування нових, прищеплення життєвих  компетентностей,  принцип синергії, облаштування зони відпочинку для учнів та вчителів, покращення матеріально-технічної бази, відеоспостереження, організацію навчання за програмою "Інтелект України" у середній та старшій школі, продовження роботи літнього англомовного табору, впровадження електронної пропускної системи, пошук нових прогресивних технологій, методів та прийомів освітнього процесу, реалізація концепції "Нової української школи".

За підсумками роботи круглого столу адміністрацією навчального закладу видано наказ  по школі, який можна переглянути тут.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями