Концерт «Музика і мистецтво»

29.11.2018   Administrator   Категорія: Новини

У Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. №5 з поглибленим вивченням іноземних мов 28 листопада 2018 року відбувся концерт «Музика і мистецтво». На сцені працював Муніципальний Галицький камерний оркестр. Художній керівник і диригент, Народний артист України Василь Феленчак. Основна ідея програми - поговорити з дітьми про мистецтво, його види і зокрема, про те, як саме музика живе в них. Муніципальний Галицький камерний оркестр виконав такі твори : П.І. Чайковський «Аndante cantabile», В.А. Моцарт, «EineKleine “Pop” Musik», П. Моріа. «Менует», Й. Штраус, увертюра до оперети «Летюча миша», мюзикл «Чікаго», Морріконе, мелодія з к/ф «Професіонал», Ханс Циммер «Пірати Карибського моря», Дж. Хісаїсі, тема з м/ф «Служба доставки Кікі», «Бітлз назавжди» - «Lady Madonna», «Michelle», «Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band», Дж. Хісаїсі тема з м/ф «Замок Хаула, що рухається».

P.S.Наостанок артисти виконали твір А.Вівальді «Концерт для двох скрипок з оркестром». Солісти Богдана Телепач та Юлія Бойчук (скрипка)

Давньогрецький філософ Платон говорив, що музика надихає цілий світ, надає душі крила і сприяє польоту фантазії. Але музика також буває різною. Ми всі добре знаємо народну музику, завдяки бабусиним колисковим, колядкам чи весільним обрядам. Чудово орієнтуємося і в популярній музиці, яка звучить по радіо і телебаченню, є у кожного в плей-листі на телефоні . Але є й інша музика, класична, яку ми теж постійно чуємо довкола, часто навіть не усвідомлюючи цього, адже її мотиви та фрагменти можуть звучати і в рекламі, і в заставках на телебаченні та радіо, так і навіть у рингтонах мобільних телефонів. Однак все таки, класична музика здебільшого асоціюється саме з концертними залами філармоній та театрів, де її на сцені виконують артисти. Дуже яскравий та відомий зразок такої музики - Петро Чайковський (Анданте кантабіле), Моцарт. А от Поль Моріа – зразок сучасної класики. Чудові юні глядачі слухали класичну та іншу музику, співчували та жваво реагували.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями