IT-квест для учнів 7-9 класів

04.02.2020   Administrator   Категорія: Новини

Сьогодні, 4 лютого, у Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. №5 відбувся IT-квест, в якому брали участь учні 7-9-х класів. Студенти Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя підготували різні досліди та прилади для учнів, щоб розказати більше про те, як працюють новітні технології.

На учасників очікували різноманітні майстер-класи, лайфхаки у сфері ІТ, компонування, створення комп`ютерних ігор, малюнків та ще багато цікавого. Як можна провести час в Інтернеті, з користю -- відвідувачам ІТ-квесту розкриють цей секрет, як це зробити.  Учнів поділили на малі групи і кожна з них відвідали всі 6 станцій, де їм розповідали різні методики та крайнощі програмування.

Ми взяли інтерв’ю у випускника Тернопільської спеціалізованої школи  №5, кандидата технічних наук та доцента кафедри комп’ютерних мереж і систем, Лещишина Юрія Зіновійовича:

 - Чому Ви створили цей проект і з якою метою ви до нас завітали?

“ - Технічний університет, зокрема кафедра комп’ютерних мереж і системи проводить по школах IT-квест. Діти можуть навчитися виконувати різні задачі, які стосуються інформаційних технологій: збирати схеми, конструювати різні прилади і програмувати їх. Ми таке проводимо вже не вперше. П’ята школа получається друга зі шкіл в місті Тернополя.”

- Чи виникали якісь проблеми у створені IT-квесту?

“ - Ми вже маємо досвід підготовки різних задач і різноманітних квестів, ми приймаємо участь у наукових пікніках. Є звичайно різні моменти: діти соромляться, переймаються, що не зручно, а потім навпаки намагаються витратити якомога більше часу та встигнути виконати більше завдань. Як таких складностей з квестами більше немає, як правило чисто технічні при підготовці.”

- Які наступні цілі, проекти Ви плануєте втілити в майбутньому?

“ - Є багато ідей як і б хотів втілити, зокрема, щоб студенти зібрали квадрокоптер. Ми вже робили їх для військових, але хотілося б щоб студенти могли виконувати збирати в межах університету і лабораторій.”

         Всі долучені до IT-квесту були приємно задоволені. Вони здобули багато нової інформації та весело провели час. Школа №5 приєдналася до цього проекту за підтримки Сенишина Олега Ярославовича, вчителя фізики та інформатики.

                   Стаття написана та відредагована ученицями ТСШ №5 Лазутою О. та Гупало О.

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями