Карпатський вояж [10-В клас]

10.06.2019   Administrator   Категорія: Новини

Літо – це магічна й неповторна пора. Звичайно, у кожного із нас є свої плани та завдання, однак для нашого класу перший день літа розпочався просто чудово.

Наше веселе товариство вирушило у мандрівку в Карпати. Усі були заряджені позитивним настроєм і передчуттям нових вражень. Спочатку ми відвідали мальовниче містечко Яремче, зокрема, колоритний сувенірний ринок. Тут можна було придбати сувеніри ручної роботи, випити справжнього карпатського чаю, поспілкуватися із корінними гуцулами. Вразив своєю красою водоспад Пробій,  де ми мали нагоду зробити чудові фото.

Важко собі уявити екскурсію у Карпати без відвідання українського «місця сили» - «Стежок Довбуша». Цей історико-меморіальний комплекс створений у місцях, пов’язаних з діями  ватажка карпатських опришків. Ми бадьоро піднімалися стрімкими стежками, по яких у 1738-1745 роках крокували побратими славнозвісного Олекси Довбуша. Наш екскурсовод Софія розповіла цікаву легенду про досі не знайдені скарби, які десь тут заховав український Робін Гуд.

Згодом ми попрямували на гору Маковиця. Однак нас захопили не лише гірські краєвиди, але й розповідь місцевого сировара. Він розкривав тонкощі процесу сироваріння, і кожен турист скуштував шматочок його смачного витвору.

Втомлені і щасливі, увечері ми влаштували  пікнік на подвір’ї затишного готелю «Легенда Карпат». Смачний соковитий шашлик і хрусткі огірки додали бадьорості та енергії.

Наступного дня нам  пощастило зустрітися із відомим гуцульським трембітарем, який брав участь у зйомках фільму «Останній москаль». Цей талановитий  музикант не лише грав на трембіті, дримбі,  сопілці, але й цікаво розповідав про гуцульський побут.

Наостанок ми завітали до музею «Ліжникарства» у Верховині – столиці Гуцульщини. Відвідавши цей музей, ми дізналися про технологію виготовлення ліжника та історію його виникнення. Крім того, кожен мав нагоду власноруч спробувати, як це все відбувається.

Згодом,  збагачені новими знаннями і враженнями, сповнені позитивних емоцій, ми вирушили додому.  Сподіваємося, що попереду нас чекають не  менш цікаві пригоди.

Юрчишин Денис, 10-В клас

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями