Довго щирими словами до людей промовлятиму я…

26.02.2021   Administrator   Категорія: Новини

Є люди, як свічки,-
згорають, відходять у небуття.
Є люди, як зірки,-
 горять і світять все життя.

Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий.

25 лютого світова спільнота відзначала 150 років з дня народження видатної поетеси. Сьогодні постать Лесі Українки привертає особливу увагу. Адже все життя цієї мужньої жінки – це приклад незламності духу, витримки, надзвичайної любові до Батьківщини, віри у світле майбутнє України.

Доторкнутись до співучої поетичної творчості Лесі Українки змогли учні 5-А класу спільно із своїми наставниками – класним керівником Заверухою Н.Б. та педагогом-організатором Безверхньою О.Г., підготувавши літературну композицію у відеоформаті «Довго щирими словами до людей промовлятиму я…».

Талант Лесі Українки виявлявся у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.

Дуже зворушливо та проникливо учні читали поезію Лесі Українки, розповідали факти з її життя,  запросивши всіх у світ прекрасного і мудрого, сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова великої Лесі Українки!

Її поезія – це вогник, який запалює душу людини! Творчість Лесі відображає «життя серця» великої українки, глибоко розкриває її образ. Діти намагалася  передати силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, її внутрішньої сили, характеру, бажання служити своєму народові. Життя і творчість Лесі Українки – яскравий  приклад любові та відданості своїй  Батьківщині.

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями