День пам'яті жертв голодомору

27.11.2015   Administrator   Категорія: Новини

Голодомор 1932-1933 років - безпрецедентний злочин проти українського народу, який спричинив національну катастрофу. За оцінками дослідників, втрати від голоду становили від 7 до 10 млн. осіб, понад третина з них - діти. Голодомор в Україні спричинив глибокі наслідки. І саме тому ми повинні повною мірою врахувати всі ці наслідки і добитися істини та правди, а також виявити його причини. Люди не спроможні щось змінити в минулому, але в змозі дати йому об'єктивну оцінку, а також винести з того уроки і запобігти поверненню гірких і драматичних сторінок історії. Всебічні, правдиві знання допоможуть уникнути подібних катастроф у майбутньому. Головне - не допустити цього у теперішньому суспільстві. Це стане найбільшим вшануванням пам'яті жертв страшної трагедії. Щорічно четверту суботу листопада у країні проголошено Днем пам’яті про жертви цієї трагедії. 

27 листопада 2015 року в актовій залі нашої школи для учнів 9-х, 10-х та 11-х класів відбувся показ фільму "Колос правди". Фільм не залишив байдужим жодного учня.


          

Бібліотечний колектив також приєднався до Загальноукраїнської акції та спільно з учнівським самоврядуванням створив невелику інсталяцію з метою вшанування памяті жертв голодомору та політичних репресій.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями