День пам'яті героїв Крут

01.02.2022   Administrator   Категорія: Новини

Під Крутами бій, під Крутами кров…
Про давню трагедію згадаю знов.
Під Крутами смерть, під Крутами плач…
І кулю у серце націлив палач.
Під Крутами юність, під Крутами сум.
Над життям юнацьким наруга і глум.
Під Крутами розум і нації цвіт.
А хто за цей злочин дасть нам отвіт?...

 

29 січня  – День пам'яті героїв Крут – подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. 
З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, в школі були проведені уроки пам’яті, учнівським самоврядуванням школи було розроблено лепбук на тему "Крути: і біль, і сум, і вічна слава..." та інформаційно-просвітницькі буклети "Пам'ятаємо героїв Крут".

Учні та вчителі розповідали про історичні події, що відбувались у 1918 році, знайомилися з історичними документами щодо подій під Крутами. В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Просто це – символ нескореного духу нашої нації.

Нехай пам'ять про наших Героїв, які загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    День Пам'яті Героїв Крут

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями