День безпечного Інтернету – 2022 у нашій школі

11.02.2022   Administrator   Категорія: Новини

8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Ця міжнародна ініціатива виникла у 2004 році і відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Сучасні діти не можуть уявити своє життя без інтернету, і завдання педагогів навчити їх безпечно та відповідально користуватися всесвітньою мережею.

 07-11 лютого 2022 року для учнів 2-11 класів проведено бесіди, інструктажі, квести, уроки-подорожі, міні-тренінги, інформаційні та виховні години про безпеку в Інтернеті. Учні кожного класу, відповідно до віку, розглянули основні правила безпеки дітей в Інтернеті, зважували ризики та загрози, що приховані у глобальній мережі, серед яких фішинг, грумінг, соціальна інженерія, секстинг та кібербулінг. Здобувачі освіти початкової школи долучилися до перегляду анімаційного серіалу «Дізнавайся!» на освітній платформі ЮНІСЕФ Learning passport, який створений компанією Da Vinci (Azoomee) у співпраці з благодійним фондом NSPCC (Великобританія). За допомогою цих пізнавальних матеріалів школярі 2-4 класів отримали базові навички безпеки в інтернеті. Також учні 3-А, 3-Б класів розробляли презентації на тему «Моя безпека в Інтернеті», здобувачі освіти 4-А, 4-Б, 4-В класів взяли участь у квесті «Безпечний інтернет» та створювали власні проєкти у середовищі Скретч на тему «Безпечний Інтернет та соціальні мережі». Учнів 6-А, 6-Б, 6-В класів долучилися до онлайн-тестуванням «Безпека в Інтернеті». Даний тест допоміг виявити рівень грамотності в користуванні Інтернетом та визначити «найзахищеніших» й «тих, що потребують допомоги». Також проведено цикл бесід «Безпека дітей та Інтернет», тестування інтернет-грамотності «Наскільки ти захищений від кібер загроз?» тощо. Для популяризації та здійснення інформаційно-просвітницьких заходів щодо безпечного використання глобальної мережі для батьків та вчителів запропоновано відео-курси приватності, конфіденційності та безпеки в Telegram, Instagram, Tiktok, Facebook, розроблені Міністерством цифрової інформації, Міністерством освіти та науки, ГО «МІНЗМІН».

Такі заходи сприяють усвідомленню наслідків використання інформаційних технологій для себе, суспільства, навколишнього світу, дотриманню етичних, міжкультурних та правових норм інформаційної взаємодії.

    День Безпечного Інтернету

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями