Шостий глобальний тиждень безпеки дорожнього руху

31.05.2021   Administrator   Категорія: Новини

З 17 до 23 травня 2021 року за ініціативою ООН по всьому світу відбувся шостий Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Цього року його присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму.

 

Основна мета тижня #Love30 – запровадження обмеження швидкості до 30 км/год, щоб це було нормою для міст, селищ та сіл у всьому світі. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

 

У рамках реалізації 6-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху в школі проведено Єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху на тему «Будь помітним на дорозі», а також низку заходів, спрямованих на якісне поліпшення ситуації з проблемою дорожньо-транспортної аварійності та привернення уваги суспільства до проблем травматизму на українських дорогах і пошуку шляхів їх подолання.

Учні початкової школи провели зустрічі з працівниками Національної Поліції України на тему «Дотримання правил дорожнього руху», а також разом з ними взяли участь у цікавих квестах на шкільному майданчику.

З учнями середньої та старшої школи було проведено цикли тематичних виховних годин, де здобувачі освіти ознайомились з правилами надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок ДТП, переглянули віртуальну виставку інформаційних стендів з питань безпеки дорожнього руху.

З учнями, що мають велосипеди, роликові ковзани, скейти реалізовано групові профілактичні бесіди з питань безпеки на дорогах.

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями