"Вальтер Скотт "Айвенго ". Інтегрований урок зарубіжної літератури та всесвітньої історії у 7-А класі

05.12.2023   Administrator   Категорія: Інтегровані уроки

Тема уроку:"Вальтер Скотт "Айвенго ". Історичний колорит роману та засоби його створення".

 

На уроці зарубіжної літератури ми з учнями продовжували ознайомлення з романом Вальтера Скотта "Айвенго", з жанром історичного роману, визначенням рис жанру. Для того щоб зрозуміти твір, потрібно заглибитися в історичні події того часу, бо роман - про далеке минуле ХІІ століття, точніше - 1190-ті роки. 
 
Саме про ті далекі часи старої Англії детально учнів ознайомила вчитель історії - Півторак Ліля Володимирівна. Вчителька розповіла учням про тогочасну Англію, справжнє обличчя короля Річарда І (Річарда Левове Серце) та принца Джона, використовуючи карту, ілюстрації, слайди. Автор у творі детально описує звичаї, архітектуру замків, вбрання і обладунки героїв. Саме для цього на уроці було  використано ілюстрацію картини італійського художника епохи Відродження Карпаччо "Лицар". Згодом обговорили з учнями питання лицарства у ті далекі часи та у наш час, сформували кодекс честі лицаря, за якими правилами жили середньовічні лицарі, дискутували, що спільного між героєм картини та Айвенго. 
 
У ході уроку усе це сприяло розумінню зображеної автором широкої панорами життя середньовічної Англії, яка боролась у ті буремні часи за незалежність із завойовниками норманами, прагнула об'єднання країни.

    Інтегровані Уроки

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями