"Нічна пісня подорожнього" Й.В. Гете. Бінарний урок у 5-В класі

26.01.2024   Administrator   Категорія: Інтегровані уроки

25 січня у 5- В класі вчителями зарубіжної літератури Гуменюк Г. П. та німецької мови Дурай О. Д. був проведений бінарний урок на тему «Й. В. Гете «Нічна пісня подорожнього». Утвердження зв’язку природи і людини та поетизація природи у вірші». Тип уроку: мандрівка.
Епіграфом уроку стали слова: любіть природу, любіть квіти, любіть дерева, небо, красу у великому й малому і ви навчитеся любити життя, берегти людину.
Учні разом із вчителями відкрили чарівну сторінку поезії Гете і на крилах його лірики помандрували до Німеччини 18 століття, милувались красивими краєвидами та пейзажами. Діти ознайомились з біографією поета, заслухали цікаві факти з його життя, вчилися виразно декламувати вірш «Нічна пісня мандрівника» рідною та німецькою мовами під музичний супровід, аналізували його художні світи, розвивали вміння відчувати настрій поезії та стан ліричного героя, порівнювали вірш та музичні пейзажі. Цікавими були інтерактивні вправи« Ніч», « Занурення», «Емоційний ланцюжок», робота в парах, де діти робили ілюстрації до вірша.
Мета уроку була досягнута. Учні з вчителями зробили висновки, що людина- це частина природи. Людина і природа- єдині: відпочиває природа- відпочиває і втомлена від життєвих турбот людина. Тиша і спокій у природі- спокійна і душа людини. Це і є гармонія нашого життя. Сподіваємось, що твори великих поетів допоможуть і нам досягти гармонії нашого внутрішнього світу з навколишнім.
 
 
 
 

 

    Інтегровані Уроки

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями