Інтегрований урок зарубіжної літератури та польської мови у 7-В класі

24.10.2023   Administrator   Категорія: Інтегровані уроки

 

У 7-В класі відбувся інтегрований урок зарубіжної літератури і польської мови (вчителі Гуменюк Г. П. і Дідух Н. В.) на тему "Утвердження любові до батьківщини й героїзму в баладі Адама Міцкевича "Світязь"". Метою було зацікавити учнів творчістю А. Міцкевича, показати його зв'язок з Україною, розкрити особливості сюжету, композиції та ідейний зміст балади, активізувати творчу уяву школярів.

Боротьба за незалежність і національну єдність - основна тема польської літератури того часу. Поет Адам Міцкевич став виразником ідеї свободи. Діти мали можливість прослухати мовою оригіналу поезію Міцкевича, що стала могутнім засобом духовного пробудження польського народу.

Окрім літературного і мовного на уроці прослідковувався географічний компонент (учні готували повідомлення про озеро Світязь та містечко Новогрудек).

У другій частині уроку школярі працювали з текстом: визначали тему твору, шукали ознаки балади, її зв'язок з фольклором, знаходили елементи композиції, виконували творчі завдання. Вдома учням залишилося проілюструвати сторінки балади.

 

    Інтегровані Уроки

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями