Порядок конкурсного приймання дітей до десятих класів

19.06.2017   Administrator   Категорія: Правила прийому до закладу

1. Загальні положення конкурсу

1.1. Правила конкурсного приймання учнів до десятих класів Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області на 2017-2018 навчальний рік складено на основі Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до гімназій, ліцеїв, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 19.06.2003р. № 389, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 04.07.2003р. за № 547/7868.

1.2. До десятих класів приймаються випускники дев’ятих класів, які поглиблено вивчали англійську мову та  паралельно вивчали другу іноземну мову – німецьку, або французьку чи польську.

1.3. Поза конкурсом зараховуються учні, середній бал свідоцтва про базову загальну середню освіту яких становить не нижче 9 балів і які мають 10-12 балів з англійської та другої іноземної мов. Прийом документів поза конкурсом  проводиться у період до 1 серпня.

1.4. Після завершення позаконкурсного прийому документів, за наявності вільних  місць, проводиться конкурсний відбір на наявні вакантні місця випускників спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов.

2. Організація конкурсу

2.1. Для участі в конкурсі батьки учнів подають особисту заяву та свідоцтво про базову загальну середню освіту у період з 10 по 17 серпня.

2.2. Конкурсний відбір проводиться конкурсною педагогічною комісією, склад якої затверджується наказом директора школи за погодженням із радою школи. Учні, які претендують на зарахування у 10 клас, виконують конкурсні письмові роботи з англійської мови та німецької, французької чи польської за вибором учнів.

2.3. Метою конкурсного відбору є підбір найбільш підготовлених учнів для поглибленого вивчення іноземних мов у старших класах школи.

3. Проведення конкурсу

3.1. Конкурсні письмові роботи проводяться:

  • з англійської мови;
  • з німецької, французької чи польської мови.

3.2. Підсумки конкурсу підводяться на засіданні конкурсної комісії, рішення якої оформляються відповідним протоколом.

4. Порядок зарахування

4.1. Учні, які успішно пройшли конкурсний відбір, зараховуються до школи наказом директора, що видається на  підставі рішення конкурсної комісії не пізніше 31 серпня.

4.2. У разі незгоди з рішенням конкурсної комісії, батьки і учні можуть звернутися до голови цієї  комісії із апеляцією. Апеляція подається протягом трьох днів з дня оголошення результатів конкурсу і розглядається протягом тижня з дня подання.

4.3 У разі незгоди батьків з рішенням апеляційної комісії за ними залишається право оскаржити це рішення в управлінні освіти і науки Тернопільської міської ради.

4.4. Особи, які не приступили до занять без поважних причин протягом 10 днів після початку навчального року, відраховуються із школи.

5. Контроль за проведенням конкурсу

5.1. Директор навчального закладу несе персональну відповідальність за дотримання вимог даних Правил.

5.2. Контроль за організацією та проведенням конкурсу, порядком зарахування дітей до закладу освіти за його результатами покладається на управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями