Заняття «Аукціон життєвих цінностей»

05.02.2020   Administrator   Категорія: Тренінги

4 лютого 2020 р. у 6-В класі відбулося психологічне заняття на якому діти виконували вправу «Аукціон життєвих цінностей», яку провела практичний психолог ТСШ №5 Думанська Наталія Олександрівна. На початку уроку учні з психологом розглядали поняття «цінності». В класі працював «експерт-спостерігач» з питань проходження аукціону - класний керівник Якушевич Тетяна Василівна.

На початку гри учні отримали по 10 жетонів, за які купували лоти «життєві цінності». Вартість різна -  від 1 до 3 жетонів за лот (учні не знали, які будуть пропонуватись лоти, їх кількістьта в якій послідовності і скільки коштують). Інтерактивна форма гри дозволяє учням робити свій вибір, аналізувати куплені лоти та усвідомлювати найважливіші цінності у житті кожної людини – щаслива сім’я,  друзі, доброта, знання.

Дуже сподобалося учням, що за правильний життєвий вибір вони отримали бонус –2 жетони в подарунок за лот «щаслива сім’я». Були лоти, які не обирав жоден учень, наприклад,  «всесвітня слава». Діти змогли проаналізувати і задуматися над тим, як зробити правильний вибір, відрізнити важливе від другорядного. Зрозуміли, що не потрібно поспішати, краще все зважити, перш ніж приймати рішення. І також побачили, що цінності, як відбитки пальців, у кожного свої.

 

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями