Всесвітній день психічного здоров’я

14.10.2020   Administrator   Категорія: Тренінги

 

Минулого тижня психологом школи були проведені заходи присвячені Всесвітньому дню психічного здоров’я, який відзначається 10 жовтня за ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я. Щорічно Світовий день психічного здоров‘я обумовлений певною темою. У 2020 році день пройшов під девізом: "Психічне здоров'я доступно всім". Метою проведених заходів було збереження і примноження психічного здоров'я всіх учасників навчально-виховного процесу шляхом формування позитивного ставлення до життя, підтримання душевного спокою і благополуччя, навичок контролювати свої емоції і протистояти стресогенним навантаженням.

Адже психологічне здоров'я — це важлива складова частина здоров'я людини, а особливо дитини і багато чинників впливають на його становлення, розвиток.

До дня психічного здоров’я практичним психологом Думанською Н.О. був оформлений стенд про те, як підтримувати психологічне здоров’я та навчитися позитивно мислити.

В коридорі школи були розміщено вислови відомих людей про здоров’я.

Протягом тижня на заняттях діти дізнавалися про способи підтримки позитивного настрою та перетворення негативних емоцій у позитивні, обговорювали шляхи виходу із стресових ситуацій та малювали мандали.

Всі охочі мали змогу фотографуватися біля стенду «Посмішка – поцілунок душі». Смайли для плакату виготовляли учні 9-х класів.

Також діти малювали антистрес розмальовки на тему «Осіннє листя», придумували власні способи подолання сумного настрою.

Для психологічної підтримки вчителів в учительській було розміщено «Рекомендації щодо збереження здоров’я педагогів».

На коридорах були розклеєні позитивні повідомлення, які виявилися приємною несподіванкою для дітей. Перерви були веселими та жвавими, оскільки діти провели їх в пошуках нових позитивних повідомлень.

Оптимізм не дозволяє впасти в депресію, нервувати через дрібниці, які руйнують імунітет, впливають на внутрішні відчуття, від яких залежить здоров’я.

Ми не завжди можемо змінити оточуюче нас середовище, але мусимо змінити наше ставлення до нього та використовувати ті, доступні для нас методи та засоби, які б позитивно впливали на наше здоров'я.

 

 

 

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями