Виховні години психолога до Міжнародного дня толерантності

20.11.2021   Administrator   Категорія: Тренінги

З нагоди Міжнародного дня толерантності відбулися зустрічі учнів 2-В, 3-Б, 4-В, 7-А класів із шкільним психологом на теми: «Подорож у країну Толерантності», «Толерантний всесвіт побудуй!», «Толерантність - шлях до миру».

Учні 7-А класу взяли участь у цікавій вікторині та поповнили свої знання щодо історії запровадження свята, критеріїв толерантності, принципів терпимості, правильної поведінки, прав дитини.

Також семикласники виконали творчу вправу – тематична футболка з різноманітними завданнями: створювали емблему толерантності, пропонувати шляхи вирішення проблемних ситуацій, визначали риси толерантної та інтолерантної особистості.

До учнів 2-В та 3-Б класів завітала сама Пані Толерантність та запросила дітей у фантастичну подорож казковим містом. Діти здійснили уявну екскурсію містечком Толерантності, де побували на вулиці Поваги, Казковій, у парку Рівності, познайомилися з мешканцями: Повага, Прощення, Допомога, Милосердя, потрапили у будиночок Доброти.

В ході уявної мандрівки діти виконали вправи «Я тебе поважаю за…!», «Мікрофон», розказували про свої вчинки милосердя, створили «Віночок толерантності», пригадали ввічливі слова і складали із ними речення, танцювали під пісеньку «Колеса автобуса крутяться», отримали подаруночки від пані Толерантності: пам’ятки, бутафорію.

Учні 4-В класу із задоволенням ділилися власним досвідом з питань толерантного ставлення не тільки до людей, але й по відношенню до природи, наповнили свої «баночки добрих справ» спогадами про хороші вчинки.

У рамках заходів на стендах, коридорах і дверях класних кімнат були розміщені цікаві визначення та факти про толерантність, поради та мотиваційні вислови.

Подібні заходи сприяють підвищенню культури спілкування, попередженню небажаних форм взаємодії та формування ненасильницьких моделей поведінки серед дітей та підлітків.

 

    Тиждень Толерантності Толерантність

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями