"Ресурсна скриня” та матеріали для посилення стресостійкості дітей

28.10.2021   Administrator   Категорія: Вчителям

 

Команда ГО “Смарт освіта” разом із сімейною й дитячою психологинею Світланою Ройз створили сторінку для ресурсної допомоги батькам та педагогам. Вона називається “Ресурс педагога” та безплатно доступна на сайті НУШ.

Ця сторінка буде помічною для всіх дорослих, які мають дітей допідліткового віку або працюють із ними. На ній розміщені ресурсна скриня й методичний посібник.

Ресурсна скриня  це добірка вправ та інструментів, які допоможуть дорослим навчити дітей емоційної стійкості, співпереживання і стресостійкості.

“Це скарбничка інструментів для роботи вихователів дитячих садків, учителів молодшої школи й батьків для ознайомлення дитини з емоціями. Тут зібрані як авторські, так і відомі, використовувані у світі та адаптовані під нашу аудиторію і потреби практики.

У Скрині є багато практик, які допоможуть дитині навчитися розрізняти емоції, називати їх і оволодіти різними стратегіями, як дати їм безпечну форму. Ми ж пам’ятаємо, що всі емоції важливі, а поведінку ми можемо вибирати.

Також у скрині є те, що можна використовувати як наочний посібник у групі та класі для створення атмосфери близькості й безпеки”, – розповідає Ройз.

Також у ресурсній скрині є інструменти для запобігання булінгу в школі, які можуть допомогти дітям боротися зі злістю та відчувати увагу до себе.

У методичному посібнику Світлана Ройз дає відповіді на запитання педагогів та батьків про навчання й виховання дітей. Він буде поступово оновлюватися, бо запитання надходять і далі. Поставити запитання ви можете за цим посиланням.

Інші матеріали про ресурсність ви можете знайти за цим посиланням.

На цій сторінці зібрані матеріали-практикуми для вчителів молодшої школи, вихователів дитсадків та батьків. Матеріали створені на допомогу дорослим – для розвитку емоційного інтелекту в дітей, ознайомлення і роботи з емоціями, профілактики цькування, а також створення безпечного простору в класі. Всі ці інструменти прості у використанні та проактивні. Авторка ідеї проєкту: Світлана Ройз. Для доступу до матеріалів переходьте за посиланням https://resursna-skrynia.nus.org.ua

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями