Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

18.09.2020   Administrator   Категорія: Заходи

З 14-18 вересня в нашій школі проходив Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу. У рамках тижня практичним психологом Думанською Наталією Олександрівною було проведено ряд просвітницько-профілактичних занять із здобувачами освіти. Заняття проводилися з метою розвитку у школярів вміння знаходити шляхи виходу зі складних ситуацій, формування навиків відповідальної та безпечної поведінки.

Зокрема, у 5-их класах психолог провела заняття «Разом проти булінгу. Не цькуй». На занятті учні дізналися, як відрізнити булінг від звичайного конфлікту, які види булінгу існують, обговорили способи, як захистити себе і своїх друзів. Школярі отримали цікаву та корисну інформацію, дізналися  про свої права та обов’язки. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему. Наприкінці заняття діти підписали угоду щодо протидії булінгу.

Здобувачі освіти 6-тих та 7-Б класів разом з Думанською Наталією Олександрівною дискутували  на тему: «Протидія булінгу».  На занятті практичний психолог допомагала дітям актуалізували знання з даної проблеми, розвивати емпатію. Учні слухали «Зіркові історії», в яких відомі люди ділилися інформацією про те, як вони потерпали в дитинстві від булінгу. Також на занятті діти виконували антибулінгові вправи, створювали «Руку допомоги», де записували свої думки з приводу протидії цькуванню. Учні жваво обговорювали запропоновані психологом ситуації, шукали способи безпечного виходу із них. Заняття спонукало дітей відповідальніше ставитися до своїх слів та дій.

У 3-А класі практичний психолог школи провела виховну годину на тему: «Скажи - “НІ!” булінгу». Діти дізналися значення поняття «булінг», вчилися відрізняти булінг від конфлікту, розповідали, як можна відстояти власну думку, називали способи протистояння насиллю у своєму середовищі. Виконували вправу «Чим ми схожі?», отримали поради як впоратися з ситуацією самостійно та помістили їх у “куточок допомоги”. З метою розвитку ціннісних орієнтацій молодших школярів було виконане завдання «Мої цінності».

Класні керівники та учні 7-10 класів долучилися до онлайн-кінотеатру docuspace.org та дивилися документальний фільм «Підборіддя». Стрічка розповідає про життя популярних американських підлітків-відеоблогерів.

Проведені заходи сприяють формуванню в суспільстві нульової толерантності до явища булінгу.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями