Тиждень толерантності «Ми різні – в цьому наше багатство. Ми разом - в цьому наша сила»

18.11.2020   Administrator   Категорія: Заходи

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей в нашій школі з 09 по 13 листопада пройшов Тиждень толерантності. Впродовж тижня виховна робота школи була спрямована на формування в учнів поваги до інших людей, їхніх думок, підвищення настрою учасників освітнього процесу, створення ситуації успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей.

Понеділок 11 листопада 

День посмішки та гарного настрою. Девіз дня - «Посміхнись тому, хтозліва, посміхнись тому, хто справа, ми – одна сім’я!». На початку тижня з учнями проведено флешмоб «Селфі з посмішкою». У фойє першого поверху  відбулась виставка демотиваторів«Посміхнись та замислись». Цікавинкою дня стала «дієта для толерантних». Символом  понеділка був зелений колір.

Вівторок 12 листопада

День відкритості і тактовності. Девіз дня - «У маленькому серці любов палає, для зла і зневаги місця немає!».Цікаво розпочався день кожного учня і вчителя, адже необхідно було підібрати в одязі чи аксесуарах жовтий колір, який, до речі, в психології означає позитив, оптимізм, сприяє появі позитивних емоцій, вселяє віру в щасливе майбутнє. На перерві учні активно грали ігри у коридорах школи. Також зі школярами проведено колективну вправу «5 добрих слів». Вчителям було запропоновано «Аптечку для душі», яка подарувала позитив на весь день.

Середа 13 листопада

День взаєморозуміння та порозуміння.Девіз дня - «Живи в мирііз собою та іншими!». Колір дня – білий. Рекомендуєтьсядля тих, хтохочекерувативласнимжиттям, яскраво мислити, бути відкритим до новихзадумів і планів. Білий маєвластивістьвисвітлювати, саме так вінвпливає на червоний, синій та зеленийкольори. У цей день працювала шкільна пошта «Мені приємно тобі сказати що…», метою якої було викликати в учнів та вчителів почуття вдячності, любові.

Четвер 14 листопада

День ввічливості. Девіз дня - «Настрійгарний – веселковий, фіолетовийчудовий». Колір дня – фіолетовий.Це колір натхнення, який властивий цілителям і творчим особам. Фіолетовий об'єднує тіло і мислення, матеріальні потреби з потребами душі.На перерві всім бажаючим було запропоновано взяти участь уакції «Паркан  толерантності: я хотівбисказати…», яка принесла радість, задоволення та позитивні емоції для всіх учасників.

П’ятниця 15 листопада - День толерантності. Девіз дня - «Всі різні – всі рівні».   Колір дня - червоний, який в психології має дію допінгу, збуджує психіку людини, пробуджує в ній бажання діяти і просто підносить настрій. У цей день у школі була проведена акція «Толерантність у висловах», а всі бажаючі мали змогу дати інтерв’ю «Толерантність це…».

Оцінюючи проведення Тижня толерантності, можна зробити висновок, що усі заходи позитивно вплинули на учнів та викликали зацікавленість учителів.

 

 

 

 

 

    Толерантність

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями