Години психолога до Дня толерантності

16.11.2020   Administrator   Категорія: Заходи

Толерантність –це співробітництво, готовність миритися з чужою думкою, повага прав інших, прийняття інших такими, якими вони є, здатність поставити себе на місце іншого, повага права бути іншим, визнання рівності інших, терпимість до чужих думок, вірувань, і поведінки, відмова від соціальної несправедливості,правопорушень та насильства. Толерантність – мистецтво жити в світі несхожих людей та ідей.

Заклик толерантності – творити добро! Кожен з нас повинен вірити і творити добро, подавати гідний приклад оточуючим, зробити щось таке, що принесе користь.

До дня толерантності із здобувачами освіти 8-9 класів проведено психологічні тренінги.

Під час тренінгів підлітки грали гру «Підтримай мене». Гра «Підтримай мене» сприяє розвитку емпатії і довіри, допомагає зрозуміти, як можна підтримати іншу людину без образ і порушень особистих кордонів. Діти відпрацьовували різні види підтримки. Завдяки тренінгам здобувачі освіти зрозуміли, що ніхто не самотній у своїх проблемах. Існує декілька видів підтримки: словом, порадою та дією. Усі люди різні. Різні люди потребують різної підтримки – слід застосовувати індивідуальний підхід.

Для учнів 6-тих та 7-В класів проведені уроки толерантності, спрямовані на формування в учасників освітнього процесу взаємної поваги та принципів мирного співіснування. Діти слухали притчі «Про Сократа і три сита»,«Зграя вовків», «Дзеркальна зала». Також виконували вправи «Квадрат», «Унікальні листочки», «Павутинка», «Чим ми схожіта що нас різнить», малювали творчий проект «Будуємо місто».

Проведені заходи сприяють запобіганню насилля серед школярів та розвивають людяність.

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями