DOCU/ТИЖДЕНЬ

28.10.2019   Administrator   Категорія: Заходи

Тернопільська спеціалізована школа I-III ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов взяла участь у проекті DOCU/тиждень. З  21-25 жовтня у школі проходив DOCU/ТИЖДЕНЬ протидії булінгу в рамках Всеукраїнської Кампанії проти булінгу та кібербулінгу, ініційованою Правозахисним департаментом Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Міністерства освіти та науки України. Протягом тижня у заходах приймали участь учні 5-11 класів.

Ідея проведення DOCU/ТИЖНЯ полягає у використанні документального кіно як освітнього інструменту, який дозволяє не тільки наблизити тему обговорення до учнів, а й сприяє їх максимальному емоційному залученню. Зазвичай обговорювати абстрактні теми й досягнути необхідного рівня їх розуміння доволі складно, значно ефективнішим є обговорення пережитого досвіду, але у випадку булінгу потрібно знайти формат, у якому діти зможуть відчути емоції, одночасно перебуваючи на «безпечній від них відстані».

Програма DOCU/ТИЖНЯ включала :

 — проведення уроків, присвячених поняттю булінгу та кібербулінгу, ознакам, методам протидії, наслідкам, інформуванню про роботу служб, до яких можна звернутися для отримання правової та психологічної допомоги;

 — перегляд та обговорення тематичних документальних кінострічок;

— проведення уроків, які дали можливість учням обговорити своє ставлення до проявів жорстокості серед однолітків, виконували різноманітні завдання та вправи, які якнайкраще доводили, що всі ми різні та гідні поваги, особистого самовираження.  Не тільки узагальнили отримані знання, а й відрефлексували побачене та почуте.

 

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями