Акція «16 днів проти насильства»

16.12.2020   Administrator   Категорія: Заходи

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одні люди кривдять інших, чинять насильство щодо них. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що у теперішньому світі звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже його прояви порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. Проте, коли ми спостерігаємо прояви насильства у своєму оточенні, ми можемо й повинні зупинити його. 

25 листопада 2020 року у школі стартувала щорічна акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насильства, тому акція була спрямована проти насильства у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої його форми.

З учнями 1-Б, 4-Б, 5-Б, 5-В, 6-Б, 7-А, 7-Б класів проведено заняття з елементами тренінгу  на тему «Світ без насильства», «Насильству кажемо – НІ!»,  активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу, на збільшення знань про всі форми насильства. Активно учні долучились до проведення флешмобів «Діти проти насильства» та «Сім’я – це…». У 3-В класі проведено зустріч з працівниками правоохоронних органів на тему способів запобігання насильству.

Профілактика жорстокої поведінки, бездоглядності, безпритульності дітей, непорозуміння в сім'ї - завдання, які стоять перед працівниками школи.

Акція «16 днів проти насильства» — це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями