Тиждень толерантності

16.11.2019   Administrator   Категорія: Заходи

 У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників освітнього процесу з 11 по 15 листопада 2019 року в нашій школі проведено Тиждень толерантності під девізом "Толерантність - дорога до миру та співпраці".

     Впродовж тижня виховна робота школи була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників освітнього процесу та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей.

     План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний. Оформлення школи відповідало тематиці тижня: надано інформацію про історію появи слова «толерантність» у вигляді інформаційного плакату,  проведено анкетування, тематичні конкурси й акції, класні години та бесіди на тему толерантності. Упродовж Тижня толерантності всі учні школи приймали активну участь в заходах, які  змінювали один одного.

     Так, в понеділок 11 листопада було повідомлено про основні моменти тижня і наголошено про толерантність та її місце в освітньому процесі, а також дотримання принципів толерантного поводження в суспільстві. Здобувачів освіти було проінформовано про план основних акції та кольорів на цілий тиждень. Всі бажаючі мали змогу ознайомитись із «Психологічним вісником», де наведена інформація про поняття «толерантність», коли воно з’явилось і навіщо людям бути толерантними. Усім школярам було оголошено про фотоконкурс «Подаруй світу посмішку». Саме на початку тижня, у понеділок, з учнями 5-А та 6-В класів було проведено анкетування на тему "Що таке толерантність" з метою виявлення рівня поінформованості дітей з даної теми. Символ понеділка - зелений колір, який означає ніжність, оздоровлення, безконфліктніть, комфорт.

     Вівторок 12 листопада "День посмішки і гарного настрою" розпочався з дому кожного учня і вчителя, адже необхідно було підібрати в одязі чи аксесуарах жовтий колір, що означає позитив, оптимізм, віру в щасливе майбутнє. Для учнів 7-Б класу проведено тренінг на тему «Який я друг», з метою формування поняття «дружба» та виховання у дітей  якостей необхідних у дружбі та товаришуванні. У холі, між першим та другим поверхами,  розміщена скринька довіри «Я хотів би сказати…», в яку кожен бажаючий міг кинути записку із написаним про "наболіле" або навпаки поділитися радістю, висловити свої побажання та пропозиції щодо покращення шкільного життя.

     Середа 13 листопада "День відкритості та тактовності"  - колір дня білий, означає благородство, чистоту, чесність, відкритість. В цей день школярі створювали Дерево толерантності, яке символізує собою життя, мудрість, духовну культуру людства - цей універсальний символ, який поєднує небо й землю, містить в собі силу й міць, — став основою для вираження почуттів, адже на нього діти клеїли власноруч підписані листочки з толерантними рисами характеру, які притаманні їхнім однокласникам.

     Четвер 14 листопада пройшов під назвою День обіймів та компліментів. Колір дня - синій, що означає оптимізм і спокій, пригнічує агресивність і руйнівні емоції. Родзинкою та несподіванкою цього дня була Хвилинка позитиву "Комплімент кожному". Протягом дня учні та педагоги обмінювались не лише компліментами, а й обіймами та записками толерантності. Таким чином у школі весь день панувала атмосфера хорошого настрою та позитивних емоцій.

     П'ятниця 15 листопада - День ввічливості, колір дня - червоний, який символізує лідерство, завзятість, наполегливість, пробуджує в людини бажання діяти і просто піднімає настрій. Весь день здобувачі освіти та педагоги мали можливість  насолоджуватись виставкою «Дерева толерантності», на фоні якої робили світлини та знаходили свої риси характеру на листках. Підведено підсумки тижня та визначено найактивніших його учасників.

Усі заходи,  проведені протягом Тижня толерантності сприяли поглибленню знань учнів про поняття «толерантність», розумінню толерантності як одного із найнеобхідніших принципів людського буття, вміння виявляти терпимість до думок, поглядів, поведінки інших людей, набуття навичок толерантної поведінки і вмінь висловлювати власну думку та власну позицію, розвитку комунікативної культури спілкування і взаєморозуміння, виховування почуттів поваги один до одного.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями