Створюємо постери до книг

07.10.2021   Administrator   Категорія: Бібліотечні новини

У своїй роботі бібліотекар може скористатися постерами, які рекламують як читання, так і книгу. Їх можна застосовувати на бібліотечних уроках, для оформлення кабінету, на позакласних заходах. Для цього потрібно знайти в Інтернеті ілюстрацію до твору або обкладинку книжки і дописати слоган, який рекламуватиме твір.

 Корисна інформація:

  • Робота повинна бути яскравою, приваблювати здалеку і зацікавлювати тих, хто не тільки побачить, але й прочитає авторську думку про книгу.
  • За обсягом це сторінка форматом А4.
  • Рекламний постер складається з трьох частин: гасло, картинка за змістом твору, текст реклами.
Картинка розміщається по центру листка і займає більшу половину плаката. Вона повинна бути яскравою, без зайвих надписів. Не люба картинка з Інтернету може підійти. Це може бути власний малюнок, але просканований, або ілюстрація до твору. Картинка повинна ілюструвати вашу думку (рекламний текст), ідею роботи.
Над картинкою зверху розміщається вислів, який повинен змусити підійти до плакату, закликає до уваги. Кожен учень повинен знайти «свій» вислів. Він повинен бути оригінальним. Наприклад: Зверніть увагу! Зазирніть сюди! Підійдіть! Обов’язково прочитайте! Це дуже цікаво! До уваги читачів!
Текст реклами розміщається під картинкою. Найскладніша частина. Потрібно добре продумати, що сказати для того, щоб інших, того, хто буде читати рекламу, зацікавити цією книгою. Спробуйте скласти 3-5 реченнями рекламу книзі, не переказуючи ії зміст повністю, подумайте, чим ця книга може зацікавити інших. Даний текст повинен викликати бажання взяти книгу і прочитати її. Дуже часто учні допускають типові помилки: пишуть біографічні дані письменника або переказують зміст твору. Потрібно наперед пояснити, що це помилка. Тобто, у всьому, що стосується створення постера, потрібно проявити творчість.

 Що дає використання постерів?

  • Популяризують читання.
  • Навчають вдумливому читанню, умінню мислити.
  • Навчають самостійній роботі з прочитаним твором та різними джерелами інформації. Адже постер - це своєрідний проект, але індивідуальний.
  • Навчають творчості. Творчість у всьому: виборі картинки, гасла, написанні рекламного тексту, підбору шрифту, оформленні роботи.
Пропонуємо до Вашої уваги постери наших учнів:
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

    Постери До Книг

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями