Мовний табір "Summer Adventure" [2016]

21.06.2016   Administrator   Категорія: Happy English

Про нас пишуть: Газета "ПРОВСЕ": 

2016 рік в Україні оголошений президентом Роком англійської мови. Міністерство освіти у цьому році оголосило конкурс з англійської мови «Go camps». Більше, ніж 3 тисячі шкіл з усієї України попередньо зголосилися цього року організувати мовні табори на базі навчальних закладів. Але тільки 150 з них, за результатами мотиваційного конкурсу, отримали статус «Go camps». Один із таких англомовних таборів працює у тернопільській школі №5.

Педагоги та учні писали креативне завдання, ініціативу колективу підтримала адміністрація школи на чолі з директором Петром Поворозником. Незалежне журі у столиці, за участю представників американського посольства, компанії Мicrosoft та громадської організації GoGlobal оцінювало всі роботи. Перемога у цьому конкурсі дала можливість тернопільським педагогам працювати у літньому англомовному таборі за участю волонтера з Канади, який проживає наразі у Лондоні – Брента Вільямса Вотерса. Волонтер, який за фахом є кінорежисером,  має українське походження – його дідусь і бабуся із Борщівщини, що на Тернопільщині. Правда, Вільям вже не розмовляє українською. Однак, це дозволило учням краще сконцентруватись, щоб якісно і зрозуміло спілкуватись з гостем англійською.

Табір  у школі №5 працює із 6 по 24 червня. Волонтер ділився знаннями з дітьми і педагогами два тижні.
– Ми дуже задоволені його роботою, адже він вніс новизну,- розповіла журналісту інтернет-газети “Про все” педагог, заступник директора з навчально-виховної роботи Оксана Іванівна Погоріла. Заняття в таборі не були класичними, з підручниками, зошитами і крейдою, а у формі ігр, розмовної англійської мови, квестів, екскурсій тощо.

Табір працює у 5 напрямках, зокрема у темах “світ, який мене оточує”, “вичаємо пісні”, “драматичний напрямок”, “духовний світ” та інші.

Загалом табір відвідує 150 учнів.

Про нас пишуть: сайт Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ: 

Впродовж останніх трьох тижнів майже 150 учасників літнього мовного табору Summer Adventure, що діє при Тернопільській спеціалізованій школі №5 мають можливість поєднувати приємне з корисним. Діти, віком 9-14 років, не лише поглиблюють свої знання з англійської, але й збагачуються духовно.

Варто зазначити, що одна з секцій цього табору Spiritual World (Духовний Світ) щодня займається у приміщенні катехитичного класу, а іноді й в храмі св. Софії Премудрості Божої. Тут школярів вчать молитов англійською мовою. Разом зі своїми наставниками діти читають Біблійні історії, діляться своїми знаннями про свята Вознесіння ГНІХ, П’ятидесятницю та ін., дивляться фільми та мультики на духовну тематику. І все це англійською мовою.

Особливо дітям подобається прославляти Господа, танцюючи банси. Цим учасники секції Spiritual World дякують Богові за фізичне здоров’я, яке Він їм дає. Молодші школярі проявляють свої таланти, малюючи проекти «Сотворення світу», «Перші люди в Едемському саду», «Ной та його ковчег».

«Дуже приємно спостерігати, як діти, наче квіти в саду, які бачать промені сонця, тягнуться до світла і відкривають свої душі, а ми, наставники, з ласки Божої можемо поливати цей сад мудрістю, яку отримали від Господа і допомагати розвивати ті таланти, які в них закладені нашим Творцем», - повідомила керівник секції Spiritual World Ольга Славська.

Тернопільська обласна рада заговорила англійською мовою ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями