У пошуках скарбів гуцульського Робіна Гуда. Мандрівка 9-Б класу

15.05.2018   Administrator   Категорія: Не тільки навчаємось, а й відпочиваємо

 

12 травня учні 9-Б класу вирушили у чергову подорож нашою мальовничою країною: Гошів – Івано-Франківськ - Стежка Довбуша. Дорогою в Івано-Франківськ школярі завітали у Рукомиш — село в Бучацькому районі Тернопільської області, розташоване на правому березі р. Стрипа. На його околиці розміщений скельний монастир з печерами та Онуфріївський храм. На північ від храму є ряд менших ґротів, вирубаних у скелі, які були келіями ченців. Неподалік входу — залишки стародавнього муру. Печерний монастир св. Онуфрія вже діяв принаймні у першій половині XVІІІ ст. В більшій печері є вівтар святого Онуфрія з іконою. У храмі можна побачити роботу великого Пінзеля, скульптуру святого Онуфрія.

Наступна зупинка - Василіянський монастир Преображення Господнього — греко-католицький монастир  у селі Гошові Долинського району на Івано-Франківщині. Одна із найвеличніших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України. Його щорічно відвідує кілька мільйонів прочан з різних країн Європи.

Івано-Франківськ — невеличке атмосферне містечко з красивими фрагментами європейської архітектури,   центр якого можливо обійти за дві години.  Тут і Карпати, величезні лісисті гори так близько, що за сонячної погоди видно вершини гір. Але перш за все, це місто-прогулянка, із великою кількістю квітучих алей та парків.

Побували школярі і на Яблуницькому перевалі,  який є не тільки кордоном між Івано-Франківською та Закарпатською областями, але ще й чудовим, живописним місцем. З нього видно дуже багато і дуже далеко. Наприклад, Говерлу і Петрос :)

Під час своєї подорожі учні мали змогу пройтися «Стежкою Довбуша», мальовничим маршрутом лісистими гірськими схилами. Вона бере свій початок у заповідному урочищі Дрібка, підіймається вгору до скельних масивів та спускається вниз, утворюючи кільце. У видовищних ямненських пісковиках є чимало печер та лазів. Кажуть, десь тут схована одна з чисельних Довбушевих скринь із скарбами. Атмосферності «Стежці Довбуша» надають численні кам’яні скульптурні композиції Дарія Грабаря, густо розміщенні на шляху. Мальовничі скелі на фоні зеленого карпатського лісу, чисте гірське повітря, шикарні краєвиди навколишніх гір зробили екскурсію неймовірно цікавою на пізнавальною.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями